Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Garaje, magazii şi cotineţe îndepărtate dintre blocuri pentru parcări noi

• o astfel de operaţiune se derulează în prezent în cartierul Obor, pe Str. Ion Ionescu de la Brad, însă primarul Dragomir spune că mai multe zone din oraş urmează să treacă prin astfel de modernizări • chiar şi brăilenii care plătesc chirie pentru garajele de pe domeniul public trebuie să le îndepărteze când încep investiţiile în zonă, conform unei clauze din contract

 

Grădinile improvizate şi magaziile amplasate ilegal printre blocuri vor dispărea, pe măsură ce Primăria începe lucrări de amenajare a unor locuri de parcare noi. Inclusiv garajele pentru care proprietarii au plătit până în prezent chirie de ocupare a domeniului public trebuie înlăturate din zonele unde se încep astfel de investiţii, a precizat primarul Marian Dragomir, în cadrul unei conferinţe de presă. “Contractele de închiriere au o clauză care prevede ca garajele să fie ridicate când Primăria începe un program de investiţii în zonă”, a punctat edilul-şef. În ceea ce priveşte soarta acestor garaje, multe dintre cele de beton, de tip Concivia, ajung pe la comunele învecinate, unde proprietarii au rude sau cunoştinţe care au fost de acord să de depoziteze în curţile proprii. De asemenea, unele au ajuns în curţi din cartierele periferice ale Brăilei, iar altele au fost sparte în bucăţi şi duse la depozitul de materiale inerte al municipalităţii. Garajele de tablă, în schimb, ajung la fier vechi după ce sunt demolate.

Primarul Dragomir a anunţat că o operaţiune de îndepărtare a garajelor dar şi de demolare a îngrădirilor făcute ilegal se desfăşoară în prezent în cartierul Obor, pe strada Ion Ionescu de la Brad, în careul format din blocurile AF1, AF2, AF3 şi AG1, AG2. Acolo urmează să fie amenajate, în total, 71 de locuri de parcare noi, iar domeniul public trebuie să fie eliberat de construcţii şi de buruieni.

Noua parcare de pe Str. I. Ionescu de la Brad va fi executată de firma “Promotas” Brăila, care a câştigat o licitaţie pentru realizarea unui lot ce cuprinde, în total, 284 locuri de parcare. În lotul respectiv, pe lângă ceea ce se face în prezent în cartierul Obor, urmează să fie demarate lucrări, începând din primăvara anului viitor, în următoarele zone din municipiu: pe Str. I.C. Brătianu, de la Creşa nr. 2 până la Str. Apollo, unde vor fi amenajate 38 locuri de parcare; Calea Galaţi, în spatele blocului 10 - 19 locuri; pe Str. Planelor, în spatele blocului 8 - 64 locuri şi pe Şos. Buzăului, între străzile S. Bărnuţiu şi Comunarzi, de la blocurile A8 şi A9 bis până la A6 şi A4 - 82 locuri de parcare.

Pentru perioada următoare, Primăria intenţionează să scoată la licitaţie alte loturi de parcări, în diverse zone din municipiu.

 
Categorie articol: 

Comentarii