Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

GALERIE FOTO/VIDEO: “Buburuzele” de la Şcoala “Mihai Eminescu” “colorează” Secţia de Pediatrie

• ieri, elevii clasei I A ne-au adus aproape 30 de punguliţe cu cadouri pentru ca atmosfera din Secţia de Pediatrie a Spitalul Judeţean să fie una mai “veselă” • pe lângă jucării, cărţi şi creioane de colorat sau DVD-uri cu desene animate, “buburuzele” au făcut postere cu mesaje de încurajare pentru copiii internaţi în spital

 

Elevii clasei I A de la Şcoala Gimnazială “Mihai Eminescu” Brăila ne predau o frumoasă lecţie de solidaritate. La iniţiativa învăţătoarei Steluţa Mirela Cornea şi sprijiniţi de părinţi şi bunici, cele 30 de “buzuruze” s-au alăturat campaniei “#coloramimpreuna. Dăm viaţă Secţie de Pediatrie”. După ce învăţătoarea le-a explicat micuţilor cât de greu le este sutelor de copii şi adolescenţi care sunt internaţi lunar pe secţie şi cât de “tristă” este atmosfera de acolo, “buburuzele” s-au pus pe treabă, hotărâte să “coloreze” alături de noi pentru ca spitalul să fie unul mai “vesel”.

După o adevărată “desfăşurare de forţe” şi trei săptămâni de lucru, ieri, zâmbitori şi cu inima deschisă, copiii şi învăţătoarea acestora au venit la sediul redacţiei noastre cu sute de donaţii, unii dăruindu-şi chiar propriile jucării. Şi nu au venit singuri, ci însoţiţi de părinţi, bunici şi frăţiori sau surioare. Printre lucrurile pe care aceştia le-au oferit pentru ca secţia de Pediatrie să “prindă viaţă” s-au numărat cărţi, creioane colorate şi cerate, carioci, acuarele, plastilină, blocuri de desen, agende, puzzle-uri, mingi, covoraşe de joacă, DVD-uri cu desene animate, maşinuţe, păpuşi, jocuri de societate, walkie-talkie, roboţi sau figurine cu personaje celebre. Ba chiar ne-au dăruit şi un premergător nou-nouţ. Însă “buburuzele” nu s-au rezumat doar la jucării. Chiar dacă sunt mici, micuţii au înţeles durerea prin care trec prichindeii internaţi în spital, mai ales în primele zile când boala îi împiedică să se poată juca. Aşa că au realizat afişe şi postere în care le-au transmis cele mai sincere şi calde mesaje de încurajare: “O să te faci bine!”, “Să ai o sănătate de fier!”, “Fii puternic!”, “Să nu îţi fie frică!”, “Împreună vom reuşi!” fiind doar câteva exemple. Mai mult, elevii clasei I A îi îndeamnă şi pe copiii internaţi în Secţia de Pediatrie ca atunci când se vor vindeca şi vor pleca acasă să lase astfel de mesaje şi pentru alţi copii bolnăviori care vor veni la tratament.

Un alt lucru care trebuie precizat este că fiecare “buburuză” s-a gândit la micuţii internaţi în spital, iar un elev care nu a putut ajunge la întâlnirea cu redactorii “Obiectiv” a ţinut să facă o donaţie de 100 lei.

Mulţumim din suflet colectivului clasei I A al Şcolii Gimnaziale “Mihai Eminescu” pentru frumoasa lecţie de solidaritate, pentru generozitate şi pentru bucuria sinceră pe care am văzut-o în ochii copiilor care erau convinşi că donaţiile lor vor face fericiţi alţi copii! Mulţumim pentru că de fiecare dată Şcoala Gimnazială “Mihai Eminescu” este alături de cei care au nevoie de ajutor!

#impreuna cu voi reuşim să “colorăm” Secţia de Pediatrie a Spitalului Judeţean de Urgenţă Brăila.

Iar pentru că afară vremea încă este mohorâtă, la finalul întâlnirii “buburuzele” ne-au “încălzit” cu un cântecel despre venirea primăverii.

 

Vă invităm să îl ascultaţi şi voi!

 
Categorie articol: 

Comentarii