Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

GALERIE FOTO: Ziua Victoriei Revoluției Române și a Libertății, sărbătorită la Brăila

* zeci de brăileni s-au adunat duminică, 22 decembrie, în fața Palatului Administrativ pentru a cinsti memoria românilor care s-au jertfit în urmă cu 30 de ani pentru libertate * după intonarea imnului au urmat alocuțiuni și serviciul religios, oficiat de un sobor de preoți, precum și depunerea de coroane de flori la Troița Eroilor Revoluției

 

Moment solemn dedicat împlinirii a 30 de ani de la Revoluția Română din Decembrie 1989 și Eroilor Martiri. Administrația brăileană a organizat duminică, 22 decembrie, o serie de manifestări dedicate Zilei Victoriei Revoluţiei Române şi a Libertăţii. Evenimentul a avut loc la ora 12:00, pe platoul din fața Palatului Administrativ. Primarul Marian Dragomir, președintele Consiliului Județean, Francisk Chiriac, prefectul Cătălin Boboc, subprefectul Rada Sterea, consilieri municipali și județeni, dar și șefi de instituții subordonate și cadre militare s-au întâlnit pentru a cinsti memoria celor care s-au jertfit în urmă cu 30 de ani pentru libertate. La eveniment au asistat și câteva zeci de brăileni, dar și revoluționari.

După ceremonialul militar, a urmat serviciul religios, oficiat de un sobor de preoți. Ulterior, au urmat alocuțiunile prefectului Cătălin Boboc și ale reprezentantul asociațiilor de revoluționari.

”Astăzi, cinstim memoria românilor care s-au jertfit pentru libertate, pentru ca noi să trăim într-o țară ruptă cu desăvârșire de regimul totalitarist. Curajul lor, dus până la sacrificiu, a pus capăt unui sistem de guvernare odios și a repus România pe harta Europei democratice, după decenii întunecate. Cei care au luptat împotriva tiraniei, în acele zile ale lui Decembrie 1989 și au ales, pentru o țară întreagă, să stea în fața gloanțelor sau a tancurilor merită cu prisosință recunoștința noastră profundă. Acum 30 de ani, cu prețul suprem al vieții, eroii noștri ne-au câștigat libertatea și au rupt lanțurile unei dictaturi care a ținut prizonier, vreme de mulți ani, un popor mândru și demn. Cu toții ne aducem aminte de acele timpuri întunecate. Sunt greu de șters din memoria noastră, din mentalul colectiv. Nu vom uita faptul că regimul comunist a încercat să reprime aspirațiile românilor, dorința de a ne dezvolta ca țară civilizată, europeană. La fel de bine, nu îi vom uita nici pe cei care în acel regim ne-au obligat să uităm, să renegăm trecutul și istoria neamului românesc. Cea mai sângeroasă revoltă anticomunistă din Europa ne-a adus cel mai mare câștig al românilor, pentru care nu există niciun barometru de măsurare, și anume câștigarea libertății. Libertățile de care astăzi ne bucurăm și pe care le considerăm indispensabile, trebuie prețuite și apărate cu desăvârșire, în lumina sacrificiilor care au fost făcute pentru obținerea lor”, a declarat prefectul.

După luările de cuvânt a urmat depunerea de coroane de flori la Troița Eroilor Revoluției de către administrația locală, Garnizoana Brăila și asociațiile de revoluționari.

COAUTOR ARTICOL: Categorie articol: 

Comentarii