Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

GALERIE FOTO Ziua Națională, sărbătorită cu hore și voie bună de brăileni

Sute de brăileni și-au lăsat grijile deoparte și au mers în Piața Independenței pentru a se bucura cum se cuvine de Ziua Națională a tuturor românilor. Soarele care și-a făcut apariția, în sfărșit, după atâtea zile de vreme mohorâtă, a fost de bun augur și, chiar dacă gradele din termometre au fost destul de puține, cerul senin a rezonat pe deplin cu pofta de distracție a celor prezenți.

 

Toți cei care au vrut, și-au putut începe ziua cu o porție zdravănă de fasole cu cârnați, meniul tradițional oferit de Primărie fiind disponibil pentru toată lumea începând cu ora 9.00.

 

De la 10.00, a început ceremonialul oficial, cu discursuri și cântece patriotice, iar la 10.30 a avut loc parada militară, unul dintre momentele cele mai așteptate ale zilei. Brăilenii și mai ales copiii ținuți pe umeri de părinți s-au bucurat de defilarea plutoanelor de militari, pe Calea Călărașilor, aplaudând sincer după trecerea acestora.

 

Cei mai mulți dintre cei prezenți s-au mutat apoi în fața scenei amenajate pe platoul din Piața Independenței, unde programul artistic a fost deschis de solista brăileană Maria Ciocan. Ca de obicei, aceasta a încălzit rapid atmosfera cu melodiile sale populare, așa că nu a dura mult până când lumea s-a prins în horă, așa cum șade bine la orice sărbătoare românească adevărată. Horele și sârbele au continuat cu o intensitate tot mai mare, în timpul recitalului Zinaidei Julea, una dintre cele mai îndrăgite artiste din Republica Moldova.

 

Târgul de Iarnă deschis în parcarea Primăriei a reprezentat și el una dintre atracțiile zilei, meșterii populari având parte de numeroși clienți interesați de produsele lor făcute în mod tradițional.

 

Tot astăzi, începând cu ora 16.00, este programată o nouă paradă a colindătorilor, pe Calea Călărașilor, de la sediul IMB până la Primărie. Este un eveniment care nu ar trebui ratat de toți cei cărora le plac costumele și dansurile tradiționale românești. În jurul orei 17.00 se vor aprinde luminile de sărbători în oraș.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii