Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

GALERIE FOTO: Stocul Spitalului Judeţean cu materiale sanitare de protecţie este real

• redactorii “Obiectiv-Vocea Brăilei” au verificat, personal, stocul spitalului pentru  materiale sanitare de protecţie, după ce au existat suspiciuni că în filmuleţul postat de preşedintele CJ, Francisk Chiriac, ar exista cutii goale în magazie

 

În urma publicării articolului “Suspiciuni la Judeţean”, vineri, 13 martie, în care detaliam cum s-a pregătit Spitalul Judeţean de Urgenţă Brăila pentru pandemia de coronavirus şi în care am menţionat faptul că există suspiciuni că în magazia unităţii sanitare s-ar afla cutii goale, redactorii “Obiectiv-Vocea Brăilei” au fost invitaţi de către autorităţile locale să verifice personal stocurile. Ceea ce au şi făcut. Un redactor a mers personal în spital şi a verificat câteva cutii din magazie. Concluzia a fost că respectivele recipiente sigilate verificate sunt pline şi nu prezintă urme de desfacere şi de reambalare. Existau inclusiv echipamente de protecţie speciale pentru pandemie, în magazie, iar alte câteva bucăţi fuseseră distribuite la Boli Infecţioase şi Unitatea de Primiri Urgenţe, aşa cum ne-au declarat directorul de îngrijiri medicale şi cei de la Magazie.

Apoi, o altă informaţie venită din partea unor surse a fost că stocul este cel sosit de la Ministerul Sănătăţii pentru Unitatea de Primiri Urgenţe şi nu pentru întreaga unitate sanitară. În timp ce redactorul se afla la documentare, directorul medical Alina Neacşu a venit de la videoconferinţă şi a înştiinţat managerul că Ministerul face achiziţii de materiale sanitare pe care le va repartiza spitalelor din ţară. Singurele materiale sanitare ce au sosit deocamdată de la Centru sunt doar 8.750 de bucăţi de măşti de protecţie.

Astfel, stocul SJU la data de 13 martie 2020 arăta cam aşa: 55 de echipamente de protecţie, 150 de bucăţi de ochelaţi de protecţie, 295.000 bucăţi de mănuşi, 25.000 măşti simple, 400 de măşti cu filtru şi 1.500 litri de substanţe dezinfectante.

Managerul Râşnoveanu ne-a precizat că în aceste cifre nu intră materialele sanitare distribuite deja pe secţiile spitalului.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii