Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

GALERIE FOTO. Rable care ocupau degeaba domeniul public, ridicate la ordinul primarului

• dispoziţia a fost dusă la îndeplinire de Poliţia Locală, cu implicarea societăţii de transport “Braicar”, care are în dotare o autospecială pentru astfel de operaţiuni •cinci maşini au fost ridicate, pe 4 şi 5 iulie, alte cinci aflându-se în termenul de somaţie, de 10 zile

 

Dintr-un total de 64 de autoturisme identificate de poliţiştii locali, de la începutul anului în curs, ca fiind abandonate pe domeniul public de pe raza municipiului, 53 au fost ridicate de proprietari, după ce aceştia au fost somaţi să elibereze trotuarele, parcările sau părţile carosabile unde se aflau maşinile respective. Potrivit articolului 2 din Legea 421/2002, proprietarii maşinilor abandonate au termen de 10 zile pentru eliberarea terenurilor ce aparţin domeniului public sau privat al municipiului, din momentul în care primesc somaţia Poliţiei Locale.

La ora actuală, 5 autoturisme se află în termenul de somaţie de 10 zile, iar pentru alte 6 autovehicule primarul municipiului a dispus ridicarea acestora de pe domeniul public de către SC “Braicar” SA Brăila, după expirarea termenului de 10 zile. Unul dintre proprietari s-a conformat ulterior, însă celelalte 5 autoturisme au fost ridicate în zilele de miercuri şi joi, respectiv 4 şi 5 iulie, cu ajutorul autospecialei din dotarea “Braicar”.

Potrivit Poliţiei Locale, autovehiculele respective fuseseră abandonate pe Str. Simion Bărnuţiu, pe Aleea Suceviţei/ Str. Ştefan cel Mare, pe Str. Ardealului (două autovehicule) şi Str. Pensionatului. Acestea au fost transportate la Depoul din cartierul Radu Negru al SC “Braicar” SA.

Poliţiştii locali anunţă că vor continua acţiunea de identificare a autoturismelor abandonate pe domeniul public sau privat al municipiului, cu atât mai mult cu cât cele mai multe dintre acestea sunt adevărate focare de infecţie, punând în pericol sănătatea şi siguranţa cetăţenilor.
Categorie articol: 

Comentarii