Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

GALERIE FOTO: PSD-iştii brăileni îl sprijină pe Marcel Ciolacu la preşedinţia partidului

• zeci de membri ai Partidului Social Democrat Brăila s-au adunat, vineri, la Regal Ballroom, în cadrul unei conferinţe extraordinare, pentru a vota delegaţia ce va participa la Congresul PSD din februarie • la eveniment a participat şi preşedintele interimar Marcel Ciolacu • şeful PSD Brăila, Ion Rotaru, a profitat de moment şi a anunţat susţinerea candidaturii acestuia pentru preşedinţia partidului, alături de organizaţia din Brăila • la conferinţă a fost prezent şi europarlamentarul brăilean Mihai Tudose, revenirea sa în PSD fiind unul dintre principalele subiecte dezbătute cu această ocazie

 

PSD-iştii brăileni s-au adunat, vineri, în număr mare în sala Regal Ballroom (fostul Club Progresul) pentru a-şi stabili delegaţii care vor participa la Congresul partidului din luna februarie. Social-democraţii îşi vor alege atunci noua conducere, iar printre posibilii candidaţi se numără şi Marcel Ciolacu, preşedintele interimar al PSD. Acesta a venit vineri la Brăila pentru a participa la Conferinţa Judeţeană Extraordinară, alături de secretarul general interimar al partidului, Paul Stănescu, europarlamentarul Claudiu Manda, dar şi senatorul Lucian Romaşcanu (fost ministru al Culturii în Guvernul Tudose). Surpriza zilei a reprezentat-o însă prezenţa la eveniment a europarlametarului brăilean Mihai Tudose, proaspăt revenit în PSD. De altfel, subiectul întoarcerii fostului ministru în partid a fost atins într-un fel sau altul de toţi cei care au luat cuvântul. Chiar introducerea făcută de şeful PSD Brăila, senatorul Ion Rotaru, care a spus la începutul întâlnirii “avem alături de noi «fiul risipitor», domnul Mihai Tudose, îi spun bun venit!', a dat într-un fel sau altul tonul dezbaterilor ce au urmat.

Revenind la conferinţă, aşa cum am precizat, tema principală a acesteia a reprezentat-o stabilirea celor 31 de delegaţi din partea PSD Brăila care vor participa la Congresul Naţional, ce va avea loc, cel mai probabil, pe 29 februarie.

 

Ciolacu, asigurat de susţinere din partea PSD Brăila

 

După cum a dat citire preşedintele executiv al PSD Brăila, Aurel Simionescu, printre delegaţi se numără lideri ai partidului, ai administraţiei, primari şi consilieri. Acesta a dat citire listei în ordine alfabetică, astfel: Nicuşor Abăseacă, Costel Albu, Loredana Virginia Badiu, Marian Bocănel, Lucian Bordea, Sorin Boşneag, Fănel Burtea, Neagu Caraman, George Marius Caranica, Francisk Chiriac, Fănel George Chiriţă, George Chiriţă, Doiniţa Ciocan, Stanca Coman, Vasile Constantin, Marius Dobrotă, Carmelia Bălănică Dragomir, Marian Dragomir, Daniel Drăguţ, Ionel Epureanu, Ionel Gheorghe, Marian Iconaru, Steluţa Ioniţă, Alexandru Jantea, Cornelia Nopineanu, Silviu Mangiurea, Florin Mircea, Cornelia Neacşu, Nicolae Negoiţă, Nicu Niţă, Dumitru Panţuru, Valentin Pătârlăgeanu, Teodora Puia, Adrian Rîndunică, Dumitru Rotaru, Ion Rotaru, Aurel Simionescu, Didina Stănescu, Daniel Tudose, Mihai Tudose, Nicu Turcu, Ionel Voinea.

Interesant de precizat este că deşi lista a fost votată în unanimitate, mai în glumă, mai în serios, unii dintre membrii PSD prezenţi au avut de obiectat câte ceva. În momentul în care Simionescu a întrebat dacă sunt observaţii în legătură cu colegii desemnaţi, din spatele sălii, primarul comunei Dudeşti, Marian Bocănel a strigat: “Mai trebuiau revizuiţi un pic, dar merge”! Replică la care preşedintele PSD Brăila Ion Rotaru a intervenit în glumă şi a precizat că probabil primarul se referea la propria persoană, din moment ce se află pe listă.

Ulterior, Rotaru a susţinut un discurs destul de lung în care a făcut o analiză a partidului din era Dragnea şi până în prezent, despre rezultatele din alegeri şi despre viitorul partidului. Cu această ocazie, senatorul a precizat că din punctul său de vedere PSD deja a intrat în campanie electorală. De asemenea, acesta a anunţat public susţinerea sa şi a organizaţiei pe care o conduce faţă de candidatura lui Marcel Ciolacu la preşedinţia partidului.

“Cred că tandemul Marcel Ciolacu - Paul Stănescu poate să fie o soluţie bună! Vă îndemn să candidaţi domnule preşedinte Ciolacu! Vă îndemn să o faceţi, pentru că sunteţi un om de partid şi un om care ştie ce are de făcut. Vă asigur că, personal, vă susţin! Şi sunt convins că o va face şi toată organizaţia PSD Brăila”, a declarat Rotaru.

După discurs, Rotaru a întrebat dacă mai sunt colegi care vor să intervină, astfel că primarul comunei Dudeşti a revenit cu o nouă replică la limita dintre glumă şi critică: “Eu voiam să intervin, dar aţi spus dumneavoastră la urmă cu cine votăm. Nu mai este nevoie”.

Precizăm că la prezidiul conferinţei s-au aflat: primarul oraşului Ianca George Fănel Chiriţă, Stanca Coman, primarul comunei Vădeni, preşedintele CJ Brăila Francisk Chiriac, secretarul general Paul Stănescu, preşedintele partidului Marcel Ciolacu, preşedintele PSD Brăila Ion Rotaru, preşedintele executiv al PSD Brăila, Aurel Simionescu, primarul Marian Dragomir şi preşedintele organizaţiei municipale a PSD Brăila, Sorin Boşneag. De asemenea, în sală, pe lângă Tudose şi ceilalţi doi invitaţi de la Centru, s-au aflat şi deputaţii Nicu Niţă şi Florin Mircea, primari din judeţ, consilieri judeţeni, municipali şi mulţi alţi membri de partid.

La conferinţa extraordinară a PSD Brăila, s-a discutat despre soarta partidului în viitorul apropiat, despre partide, despre perioada Dragnea şi perioada Dăncilă, despre plecarea şi revenirea lui Tudose în partid, despre Guvernul Ludovic Orban şi alegeri anticipate, dar şi alte subiecte. Vom reveni.

 

 
Categorie articol: 

Comentarii