Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Sigla competitiei sportive a fost arborata pe fatada Salii Danubius

GALERIE FOTO: Polivalenta se transformă pentru evenimentul sportiv al anului în Brăila

* organizatorii au început deja să monteze ringul de box * Campionatul European de box U22 începe marţi, 14 martie, la Brăila * la primul european de box organizat în ţara noastră participă 249 de pugilişti din 31 de ţări * brăilenii Marian Piţa şi Robert Jitaru sunt gata pentru a lua startul spre podiumul primei ediţii continentale de box U22 * “Boxul se întoarce acasă”, este sloganul europenelor, spune Vasile Priceputu, preşedintele comitetului de organizare

 

 

 

Au mai rămas câteva zile până la primul gong al Campionatului European de box U22, prima competiţie pugilistică europeană de acest gen care se desfăşoară România, iar organizatorii sunt în febra pregătirilor. Totul trebuie să se prezinte la ora startului, ca la marile competiţii continentale. Înscrierile s-au încheiat, astfel că la Brăila vor veni 249 de boxeri, 196 titurlari şi restul rezerve, însă numărul oficialilor care vor fi prezenţi la Campionatul European de box este de peste 350 de persoane.

S-au înscris 196 de boxeri tirtulari, însă, cu rezeve cu tot, numărul sportivilor se ridică la 249. Dacă adăugăm şi antrenorii şi celelalte persoane din staff-ul tehnic vorbim deja despre 350 de sportivi şi oficiali din 31 de ţări. Vrem ca marţi, 14 martie, la primul gong să fim pregătiţi din toate punctele de vedere. Vrem ca Brăila să se ridice la nivelul standardelor europene”, a declarat Vasile Priceputu, preşedintele Comitetului de organizare al Campionatului European de box U22.

 

Brăilenii Marian Piţa şi Robert Jitaru au şanse la medalii

 

Prima gală a Campionatului European de box U22 va avea loc marţi, 14 martie, la ora 14.00. Vor urma trei ore de pauză, apoi va avea loc festivitatea de deschidere a competiţiei, după care va începe gala a doua. Fazele eliminatorii se încheie pe 19 martie, urmând ca a doua zi să se dispute semifinalele. Preţul unui abonament în perioada 14-20 martie, care cuprinde inclusiv semifinelele este de 40 lei, iar un bilet pentru gala finală se poate procura la preţul de 25 lei.

Este un eveniment unic în istoria oraşului nostru şi al ţării. Brăila a fost leagănul boxului românesc, aşa cum au afirmat specialiştii din domeniu, aşa că sloganul nostru pentru această competiţie va fi «Boxul se întoarce acasă»”, a mai adăugat Vasile Priceputu.

România prezintă un lot de complet format din 10 titulari, pentru tot astâtea categorii de greutate şi 5 rezerve. Printre titulari se regăsesc şi doi brăileni, Marian Piţa şi Robert Jitaru, acesta din urmă având deja în palmares două medalii de bronz la europenele rezervate tineretului. Ambii sportivi brăileni, care sunt legitimaţi acum la Steaua, au şanse la podium. Antrenorii lotului naţional al României sunt Valentin Vrînceanu, George Perţea, Relu Auraş, Dumitru Dorobanţu, Valentin Anghel, Ferodin Abladim.

 

Lotul României pentru Campionatul European U 22:

Categ. 46-49 kg: Florin Andrei Ciubotaru

Categ. 52 kg: Sebastian Arbuz

Categ. 56 kg: Eusebiu Robert Jitaru

Categ. 60 kg: Stefan Marcu

Categ. 64 kg: Cristofor Daniel Costea

Categ. 69 kg: Marian Piţa

Categ. 75 kg: Dănuţ Constantin Ionescu

Categ 81 kg: Andrei Paul Arădoaie

Categ. 91 kg: Marian Ion

Categ. Plus 91 kg: Daniel Burciu

 

Rezerve:

Categ. 46-49 kg: Ionuţ Vulpe

Categ. 60 kg: Vasile Suciu

Categ. 64 kg: Fredy Nicuşor Ciobanu

Categ. 69 kg: Carol Szabo

Categ. 75 kg: Flaviu Vlad Miron
Doi dintre componentii lotului Italiei
Boxerii de la CSM Calarasi
Italienii au inceput deja antrenamentele
Categorie articol: 

Comentarii