Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

GALERIE FOTO: Pericole “la înălţime”, pe străzile Brăilei

• clădirile vechi şi neconsolidate de pe raza municipiului continuă să pună în primejdie integritatea corporală a pietonilor, în ciuda unor măsuri de constrângere pe care Primăria anunţă că le ia împotriva proprietarilor indolenţi

 

Sunt deja de pomină acele clădiri, din Centrul Vechi sau de pe bulevardul Dorobanţilor, lângă fostul abator, ajunse nişte şandramale gata să cadă peste trecători. Lupta Primăriei cu proprietarii indolenţi şi imuni la supraimpozitare şi amenzi continuă, însă pentru cine circulă pe trotuar sunt şi alte pericole, la înălţime: acoperişuri făcute praf, balcoane gata oricând să cadă, coşuri de fum şi calcane puternic afectate de trecerea anilor şi nereparate sau consolidate. Se desprind de sub acoperiş şi elemente decorative, stucaturi, cărămizi, tencuială etc.

Situaţii de genul acesta se întâlnesc pe Bdul Al. I .Cuza, Str. Braşoveni, în zona Lyra, străzile D. Bolintineanu, Fortificaţiei, N. Bălcescu, iar lista poate continua. Şi, lucru de necrezut: pe Bdul Independenţei un fronton de câteva sute de kilograme este, vezi Doamne, consolidat cu … două sârme! Orice am zice, povestea cu “drobul de sare” este în astfel de cazuri una reală, iar până când se vor identifica şi înlătura  toate aceste pericolele care planează şi asupra trecătorilor, dar şi asupra vecinilor clădirilor în cauză, este bine să fim foarte atenţi pe lângă ce case circulăm. Pentru că, în afara acelor clădiri cu bulină roşie, nu există avertizări de altă natură!

 
Categorie articol: 

Comentarii