Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

GALERIE FOTO: Parada Colindătorilor, “explozie” de culoare şi veselie pe străzile Brăilei

• colindătorii veniţi din mai multe zone ale ţării au adus la Brăila cele mai frumoase tradiţii de sărbători şi costume populare autentice • ora la care a programat Primăria evenimentul nu prea a contribuit la reuşita reprezentaţiei • chiar şi aşa, cei care s-au nimerit pe traseu chiar au avut ce să admire • evenimentul este programat şi astăzi, sâmbătă, 8 decembrie, începând tot de la 16.00, dar cu plecare de la Piaţa Mare

 

Cele mai frumoase tradiţii de sărbători şi costume populare autentice au putut fi văzute, ieri, la Brăila, de cei care au avut ocazia să asiste la Parada Colindătorilor, un eveniment devenit deja tradiţie în oraşul nostru. Reprezentanţi ai Moldovei, Ardealului, Olteniei dar şi ai altor zone din România au sosit la Brăila cu tot ce au mai bun în materie de costumaţii tradiţionale şi dansuri arhaice. Dansul Moşilor, adus de maramureşenii din Sighetul Marmaţiei, Dansul Urşilor, adus de moldovenii din zona Moineştiului sau Dansul Caprei, tot din Moldova, sunt doar câteva dintre superbele tradiţii autentice româneşti care, cu această ocazie, au putut fi văzute pe viu la Brăila.

Din păcate, ora de începere a paradei nu prea a fost inspirat aleasă de Primărie pentru ediţia din acest an. Vineri, colindătorii au pornit în jurul orei 16.20, pe Şos. Vizirului, din dreptul sediului IMB, ajungând abia la 17.00 în Bariera Călăraşilor, când deja era întuneric, astfel că puţini brăileni s-au putut bucura pe deplin de explozia de culoare şi veselie adusă de aceştia. În plus, şi traficul rutier a fost destul de afectat, fiind o oră destul de nepotrivită pentru blocarea unei benzi de mers.

Dincolo de acest mic neajuns, brăilenii aflaţi pe traseul colindătorilor chiar au gustat din plin spectacolul oferit de aceştia. Punctul terminus a fost, ieri, Piaţa Independenţei, unde colindătorii au continuat reprezentaţiile, pe scena din faţa Primăriei.

Cine a ratat parada de ieri, poate asista astăzi, sâmbătă, la spectacolul colindătorilor. De această dată, aceştia vor porni la drum, tot în jurul orei 16.00, dar pe traseul Piaţa Mare - bulevardul Dorobanţilor - Bariera Călăraşilor - Calea Călăraşilor - Piaţa Independenţei.

 
Categorie articol: 

Comentarii