Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

GALERIE FOTO: Festivalul Florilor de Toamnă a umplut rondoul Parcului Monument cu crizanteme

• florile-vedetă ale acestui anotimp sunt oferite la vânzare de producători veniţi din Brăila, Galaţi şi Tulcea • de la festival nu lipsesc standurile cu mâncăruri tradiţionale şi nici momentele muzicale oferite de artiştii locali • sâmbătă şi duminică, artiştii teatrului “Masca” îi vor încânta pe vizitatori cu ineditul spectacol al statuilor vivante • la fel ca şi anul trecut, primarul Marian Dragomir a interzis folosirea grătarelor pentru mici, pe toată durata festivalului • şi accesul auto este restricţionat în zona rondoului, brăilenii fiind direcţionaţi să parcheze în zona Sălii Polivalente

 

Organizat cu o lună mai devreme decât ediţia de toamnă a anului precedent, care s-a derulat în ultima decadă a lunii octombrie, actualul Festival al Florilor de Toamnă a început, vineri, 22 septembrie, sub auspiciile unei vremi capricioase, cu temperaturi destul de scăzute şi nori care ameninţau cu ploaia. Totuşi, pentru sâmbătă şi duminică meteorologii prognozează cer însorit şi temperaturi situate la amiază în jurul valorii de 22 grade Celsius. Aşadar, o vreme numai bună pentru brăilenii care vor să admire cele 11 standuri cu flori amenajate de Primărie pentru  producătorii veniţi din Brăila, Galaţi, Tulcea şi Sibiu, în rondoul Parcului Monument. Ca de obicei, crizantemele sunt vedetele Festivalului Florilor, putând fi achiziţionate la preţuri cuprinse între 10 şi 30 de lei, funcţie de mărimea ghivecelor. Sunt expuse, însă, şi alte specii de flori, iar un producător venit din Sibiu are la vânzare bulbi de flori, pentru brăilenii pasionaţi de grădinărit care să le planteze singuri, nu doar să le cumpere gata crescute.

De la Festivalul Florilor nu lipsesc standurile cu dulciuri de casă şi preparate culinare tradiţionale, aşa cum brăilenii s-au obişnuit deja. Lipsesc, însă, grătarele pentru mici, primarul Marian Dragomir fiind consecvent în hotărârea sa de a nu mai lăsa fumul să îmbâcsească atmosfera locului. Comercianţii care vor totuşi să gătească diverse mâncăruri o pot face doar pe plite electrice.

În ceea ce priveşte ambianţa sonoră, aceasta va fi întreţinută pe parcursul derulării întregului festival de artişti ai Casei de Cultură, ai Şcolii Populare “Vespasian Lungu” şi ai Liceului de Artă. La fel ca şi în ediţia de anul trecut, momente artistice cu totul deosebite vor fi prezentate de actorii teatrului “Masca” din Bucureşti, care vor pune în scenă spectacole cu statui vivante atât sâmbătă cât şi duminică, între orele 18.00 şi 19.00. 

Traficul auto este restricţionat, brăilenii fiind îndemnaţi de autorităţi să îşi parcheze maşinile în faţa Sălii Polivalente. “În contextul în care, pe durata desfăşurării Festivalului Florilor de Toamnă, accesul auto în zona rondoului din Parcul Monument este restricţionat, pentru evitarea incidentelor şi păstrarea liberă a căilor de acces, vizitatorii sunt rugaţi să parcheze autovehiculele în parcarea din zona Sălii Polivalente”, precizează conducerea Poliţiei Locale.
Categorie articol: 

Comentarii