Mergi la conţinutul principal
„Săptămâna prevenirii criminalităţii”, la final

GALERIE FOTO: Elevii au învăţat cum să circule corect

vineri, poliţiştii au desfăşurat acţiuni pe linia siguranţei rutiere în unităţi de învăţământ şi în zonele cu trafic aglomerat din municipiu • elevii, pietonii aflaţi pe stradă, dar şi şoferii, au primit sfaturi importante de la poliţişti, scopul fiind acela de a preveni accidentele rutiere

 

Siguranţa rutieră a constituit tema ultimei zile a “Săptămânii prevenirii criminalităţii”. Poliţiştii au avut, vineri, o zi plină, fiind prezenţi în unităţi de învăţământ, în zonele cu trafic aglomerat din municipiu, precum şi pe principalele artere de circulaţie din judeţ. Scopul întâlnirii poliţiştilor cu elevii, pietonii, bicicliştii şi conducătorii auto a fost acela de a-i determina pe participanţii la trafic să conştientizeze importanţa respectării normelor rutiere, asta pentru a preveni accidentele rutiere. Elevii Şcolii Gimnaziale “Vasile Alecsandri” Brăila au “rezolvat” exerciţii de educaţie rutieră, în curtea unităţii de învăţământ. Poliţiştii de prevenire, de proximitate şi rutieri au animat curtea şcolii cu echipamente şi materiale dintre cele mai atractive şi educative pentru cei mai mici dintre participanţii la traficul rutier. Copiii din clasele pregătitoare şi primare au păşit pe covoraşul rutier, au parcurs traseul, împânzit de marcaje, indicatoare şi semafoare. De maxim interes pentru cei mici au fost autospeciala poliţiei rutiere şi maşina de intervenţie a poliţiei de proximitate.

Elevii din clasele a VII-a şi a VIII-a au fost invitaţi la experimentul ochelarilor speciali, care dau efectele consumului de alcool sau droguri. Elevii au fost puşi să strângă obiecte într-un interval de timp, să parcurgă un traseu presărat cu obstacole, fără să le dărâme, şi să citească un text, iniţial fără ochelari, apoi purtând ochelarii speciali. “Scopul urmărit de oamenii legii a fost atât formarea, la copii mai mici, a deprinderilor corecte privind circulaţia pe drumurile publice, cât şi conştientizarea elevilor de gimnaziu cu privire la riscul implicării în evenimente rutiere, pe fondul diminuării atenţiei, concentrării şi echilibrului sau a pierderii controlului asupra propriului corp”, au explicat poliţiştii.

Copiii au fost sfătuiţi să circule numai pe trotuare sau pe potecile laterale ale drumurilor iar acolo unde acestea nu există, să se deplaseze numai pe partea stângă a drumului, cât mai aproape de marginea acestuia. Ei nu trebuie să traverseze drumul în fugă, prin faţa sau prin spatele autovehiculelor staţionate, ori a mijloacelor de transport în comun oprite în staţii. Traversarea se face numai pe trecerea de pietoni şi numai la culoarea verde a semaforului electric. Copiii nu au voie să circule cu bicicleta pe drumurile publice dacă nu au împlinit vârsta de 14 ani.

 

Atenţionări pentru şoferi şi pietoni

Ieri, poliţiştii rutieri au stat de vorbă cu şoferii aflaţi în trafic, cărora le-au reamintit faptul că trebuie să acorde prioritate la traversarea pietonilor. “Aveţi răbdare şi nu grăbiţi pietonii care se deplasează mai greu (copii, bătrâni, persoane cu handicap)”. Celor aflaţi la volan li s-a recomandat să nu plece cu maşina la drum dacă sunt obosiţi, asta pentru că există riscul să adoarmă şi să fie implicaţi în accidente grave. Şoferii trebuie să aibă mare grijă în trafic, să nu circule cu viteză mare şi să păstreze distanţa regulamentară între autoturisme.

Pietonii au fost şi ei atenţionaţi să traverseze regulamentar drumurile publice, numai prin locurile marcate corespunzător, după ce în prealabil s-au asigurat. După coborârea din mijloacele de transport în comun, trebuie să aştepte plecarea acestora din staţie şi apoi să traverseze, respectând regulile de circulaţie. Strada nu trebuie traversată în fugă.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro