Mergi la conţinutul principal

GALERIE FOTO: Atmosferă de sărbătoare la Festivalul Florilor de Primăvară

• evenimentul organizat de Primărie, în Parcul Monument, a avut deschiderea oficială vineri, pe o vreme cam ploioasă şi rece, însă asta nu i-a descurajat pe comercianţii veniţi cu flori de toate culorile şi cu preţuri pentru toate buzunarele • aceştia îşi pun speranţele în prognozele meteo, care anunţă vreme însorită pentru sâmbătă şi duminică • organizatorii le-au pregătit numeroase surprize plăcute brăilenilor care vor vizita, până duminică inclusiv, expoziţia florală din rondoul central al Parcului Monument

 

Chiar dacă deschiderea oficială s-a făcut, vineri, 7 aprilie, la ora 10.00, sub o ploaie mocănească şi rece, Festivalul Florilor de Primăvară s-ar putea desfăşura, sâmbătă şi duminică, în condiţii atmosferice mult mai prietenoase. Meteorologii anunţă că, în zona Brăilei, începând de sâmbătă va ieşi soarele, iar maxima zilei se va situa în jurul valorii de 17 grade Celsius, normală pentru această perioadă. Vremea mohorâtă de vineri dimineaţă nu i-a descurajat pe cei câţiva comercianţi de flori care şi-au amenajat standuri în rondoul central din Parcul Monument. Aceştia şi-au expus florile într-un mod cât mai atractiv, în speranţa că muşteriii nu se vor lăsa prea mult aşteptaţi. Ca de obicei, cel mai frumos aranjament floral a aparţinut standului amenajat de Serviciul “Seroplant”, din cadrul Primăriei Brăila. În total, potrivit datelor furnizate de Primărie, 12 producători şi comercianţi de flori şi-au anunţat intenţia de a participa la cea de-a 16-a ediţie a Festivalului Florilor de Primăvară din municipiului Brăila. Aceştia vin din judeţele Dâmboviţa, Galaţi şi, evident, Brăila. Sunt puse la vânzare flori de sezon, al căror preţ depinde de fiecare specie în parte. O primulă poate fi achiziţionată cu 2,5 lei, o muşcată cu 10 lei, în timp ce un exemplar de granuculus, floare denumită popular “piciorul cocoşului”, costă 8 lei.

Pentru a da un plus de originalitate evenimentului, Primăria a montat, în centrul rondoului, o barcă pescărească dotată cu o năpatcă, plase şi alte ustensile specifice acestei îndeletniciri reprezentative pentru zona noastră.

Pe lângă standurile cu flori, brăilenii care vor trece prin Parcul Monument până duminică, 9 aprilie, inclusiv, vor găsi şi tarabe cu dulciuri sau cu figurine specifice sărbătorilor pascale. Nu lipsesc nici terasele amenajate de comercianţi specializaţi în alimentaţie publică, unde vizitatorii vor putea servi tot felul de mâncăruri gătite la faţa locului, la ceaun. Vor putea fi comandaţi şi mici sau alte fripturi făcute la grătar, însă acestea vor fi gătite în altă locaţie şi aduse în Parcul Monument pentru a fi comercializate. Primăria interzice categoric folosirea grătarelor care generează fum în zona unde se desfăşoară festivalul, iar comercianţii par a se fi împăcat cu această idee.

Pe parcursul celor trei zile de festival, evenimentul va fi animat de mai multe momente artistice susţinute de ansambluri şi grupuri de muzică şi dans ale Şcolilor populare din judeţ şi ale comunităţilor etnice - Şcoala Populară de Arte “Vespasian Lungu”, Palatul Copiilor, Liceul de Arte “Hariclea Darclee”, “Pandelaşul” Însurăţei, “Dunărenii” Chiscani, “Românaşii de Roşiori”, dansuri turceşti Constanţa, “Pandora” şi “Parnassos” sau corul “Voces Concordiae”. Cele mai aşteptate spectacole vor fi, ca şi la ediţia precedentă, cele oferite de artiştii de pantomimă ai Teatrului “Masca” din Bucureşti. Aceştia vor prezenta, sâmbătă, începând cu ora 19.00, spectacolul intitulat “Vis de primăvară”, iar duminică, de la 18.00, spectacolul “A fost odată ca niciodată”.

Pe toată perioada desfăşurării evenimentului, pentru copii se vor organiza numeroase activităţi recreative şi interactive: concurs de biciclete, role, desene pe asfalt.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro