Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

GALERIE FOTO: Asaltul polițiștilor! Zeci de șoferi și comercianți, în colimatorul oamenilor legii! Atenție la radarele în cascadă!

Poliţia Română acţionează permanent pentru reducerea riscului rutier, combaterea cauzelor generatoare de accidente rutiere şi salvarea de vieţi, precum şi sancţionarea celor care nu respectă regulile de circulaţie, punând în pericol siguranţa circulaţiei pe drumurile publice.

 

RUTIERII ȘI ”MASCAȚII”, PRIMII ÎN STRADĂ

 

Prevenirea accidentelor produse pe fondul vitezei excesive sau neadaptate condiţiilor de drum/trafic este unul dintre obiectivele prioritare de acţiune al Poliţiei Române, pentru reducerea riscului rutier, la nivel naţional.

 

În această perioadă a sărbătorilor, poliţiştii brăileni, împreună cu cei de la Serviciul Acţiuni Speciale, acţionează suplimentar faţă de dispozitivul curent, pentru asigurarea siguranţei cetăţenilor, în scopul prevenirii faptelor antisociale şi a evenimentelor rutiere.

”Pe 30 decembrie a.c., poliţişti de la Serviciul şi Biroul Rutier, şi Serviciul de Acţiuni Speciale, acţionează, în sistem cascadă, pe arterele rutiere din municipiu şi judeţ, pentru combaterea nerespectării regimului legal de viteză, al neadaptării vitezei la condițiile meteo, al consumului de alcool la volan și a altor cauze generatoare de evenimente rutiere nedorite”, ne-a comunicat subcomisar de Poliție Jenel Sogor, purtător de cuvânt IPJ Brăila.

 

PIEȚELE DIN BRĂILA, LUATE LA ”PURICAT”

De asemenea, poliţiştii brăileni acţionează cu efective sporite în pieţele din municipiul Brăila, pentru menținerea ordinii și siguranței publice, precum și pentru protejarea drepturilor și intereselor comerciale ale cetățenilor prin verificarea legalității activităților comerciale desfășurate cu produse specifice sărbătorilor de iarnă.

 

RECOMANDĂRI PE CARE NU TREBUIE SĂ LE NEGLIJĂM

Pentru a nu fi implicaţi în accidente rutiere, Poliţia Română recomandă conducătorilor auto:

* Pleci la drum de sărbători? Nu risca să conduci obosit, ia pauze dese!

* Planifică-ţi din timp călătoria! Dacă vremea este nefavorabilă, renunţă la utilizarea automobilului propriu şi foloseşte transportul în comun.

* Pe carosabil se pot forma zone alunecoase înainte ca termometrul să arate 0˚C. Ia în calcul iminenţa apariţiei poleiului!

* Este foarte important să ai o bună vizibilitate în trafic. Nu pleca la drum până nu ai curăţat complet toate geamurile maşinii.

* Distanţele de frânare pot fi de până la 3 ori mai mari pe drumuri alunecoase. Adaptează-ţi viteza şi circulă cu prudenţă!

* Asigură-te că sistemul de control al stabilităţii autovehiculului tău este pornit, pentru a-ţi asigura o tracţiune optimă.

* Contribuie la siguranţa rutieră! Nu conduce autovehicule dacă ai consumat băuturi alcoolice!

* Dacă ai consumat câteva pahare cu alcool în cursul serii, este posibil ca dimineaţa să fii încă sub influenţă. Nu risca să conduci astfel!

* Nu accepta să te urci într-o maşină condusă de un şofer băut! Anunţă imediat poliţia.

* Este ilegal să conduci sub influenţa substanţelor psihoactive, inclusiv a unor medicamente care conţin asemenea substanţe.

 
Comentarii