Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Gala Excelenţei în Prostie. Ce au păzit consilierii judeţeni care freacă duda tot mandatul?

Ok, nişte copii buni la învăţătură din Brăila au luat nişte premii din bani publici, deşi nu participaseră la olimpiadele organizate sub umbrela Ministerului Educaţiei.

Nu banii daţi acestor copii sunt problema nr. 1, căci sumele nu au făcut gaură în bugetul Brăilei, aşa cum fac, de exemplu, politicienii şi firmele de partid care câştigă licitaţii aranjate şi umflate la preţ.

Problema este că nu s-a respectat înţelegerea iniţială, adică să fie recompensaţi financiar doar copiii premiaţi la olimpiade şi la concursurile recunoscute de MEN.

Eu aş vrea să aflu cine este persoana (de la CJ Brăila sau aiurea) care a insistat să fie modificat regulamentul astfel încât să poată fi daţi bani şi elevilor premiaţi la alte concursuri.

Aş mai vrea să aflu ce politicieni au făcut presiuni şi s-au îngrijit ca acei copii, împreună cu profesorii lor îndrumători, să fie trecuţi pe listă? Preşedintele Francisk Chiriac ar trebui să răspundă public la aceste întrebări, plus altele care îmi stau pe limbă.

Dar nu numai Chiriac este culpabil în acest caz. Consilierii judeţeni care freacă duda de la începutul mandatului, adică din iunie 2016, ce au păzit? De ce nu au zis nimic nici în timpul şedinţei, nici după ce publicaţia Obiectiv a scris despre acest caz?

Nu am auzit pe nimeni din cei care zilele trecute se dădeau de ceasul morţii în ziarul Obiectiv că nu e corect ce s-a întâmplat, să sesizeze neregulile înainte ca proiectul de hotărâre privind recompensarea copiilor să fie supus votului în plenul CJ Brăila.

Şi ştiţi de ce nu a făcut nimeni scandal înainte ca premiile să fie votate şi acordate? Pentru că îi doare pe toţi la 2 metri în faţa prohabului. Nu a stat nimeni să îşi bată capul că “s-a modificat schimbarea”, că aparatul CJ Brăila a schimbat regulile faţă de anul trecut sau acum 2, 3 ori 4 ani.

De prea multă vreme consilierii (fie judeţeni sau locali) nu mai sunt vizitaţi de întrebări, de dileme administrative. Ei au doar certitudini. Cum ar fi, de exemplu, certitudinea că timp de 4 ani vor încasa indemnizaţia de consilier judeţean şi, eventual, vor putea face şi jocurile pentru angajarea cuiva sau pentru plantarea unui cunoscut într-un post public.

Acum, am văzut că destui consilieri judeţeni şi figuri politice din Brăila s-au grăbit “să condamne”, dom’le, modificarea operată de CJ Brăila în regulamentul pentru recompensarea elevilor merituoşi din Brăila.

Liberalul Dănăilă, care a recunoscut că habar nu a avut ce anume s-a votat, s-a scuzat că nu a avut toate informaţiile. Dar de ce nu le-a avut? 

Consilierul Iordache, altfel foarte vocal şi cu un discurs pe placul maselor  a admis că a ajuns undeva la jumătatea şedinţei în care s-a votat recompensarea elevilor care nu luaseră premii la olimpiade, motiv pentru care ar dori să ceară “piua 20”.

Iar Răzmeriţă, marea speranţă politică Cosmin Răzmeriţă, a spus că nu cunoaşte subiectul, dar că a pus pe cineva să-l pună la curent cu ce s-a întâmplat. Păi, dacă şi Răzmeriţă a ajuns să aibă aghiotanţi în politică, înseamnă că noi vorbim degeaba despre bani publici împărţiţi pe ochi frumoşi şi despre respectarea regulilor inclusiv atunci când sunt premiaţi elevii Brăilei. (Gargara Excelenţei)

 

 

 
Categorie articol: 

Comentarii