Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

GALAŢI | Cadre medicale amendate pentru că nu purtau măşti de protecţie în spital

• s-a întâmplat la Galaţi • amenzile au fost aplicate atât la Spitalul Judeţean cât şi la Spitalul de Copii, în urma unor controale efectuate în week-end

 

Nouă cadre medicale de la Spitalul Judeţean şi două de la Spitalul de Copii din Galaţi au fost amendate cu 5.000 de lei fiecare pentru că nu purtau măşti de protecţie în timpul serviciului.

Cadrele medicale care nu purtau măşti au fost descoperite în timpul unei acţiuni desfăşurate de inspectorii Direcţiei de Sănătate Publică Galaţi. Printre persoanele amendate este şi un medic de la Spitalul Judeţean, au anunţat inspectorii DSP Galaţi.

Reprezentanţii Spitalului Judeţean susţin că unitatea medicală are echipamente de protecţie şi anunţă că toate cadrele medicale amendate ar putea fi sancţionate şi de conducerea unităţii medicale pentru că nu au purtat mască de protecţie.

„Spitalul dispune de destule echipamente de protecţie, cadrele medicale sancţionate erau dotate cu echipamente de protecţie, dar nu îl purtau corespunzător. Cu siguranţă (vor fi sancţionaţi - n.r.). Spitalul va face o anchetă, dar amenda probabil îi va sensibiliza”, a declarat Ionuţ Băneşanu, purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean Galaţi, potrivit Mediafax.

Controalele s-au desfăşurat în weekend şi, cu aceeaşi ocazie, au fost descoperite şi alte nereguli pentru care au fost sancţionate şi spitalele.

„Sancţiunile au fost aplicate pentru lipsa din dotarea unităţii a substanţelor dezinfectante pentru dezinfecţia veselei, pentru nerespectarea măsurilor speciale instituite în situaţii epidemiologice deosebite şi pentru nerespectarea măsurilor individuale de protecţie a vieţii şi limitarea efectelor tipului de risc produs asupra sănătăţii persoanelor”, au anunţat reprezentanţii Prefecturii Galaţi.

Valoarea totală a amenzilor este de 54.000 de lei.
Categorie articol: 

Comentarii