Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Gabriela Szabo a fost aleasa in Comisia feminina a IAAF

Gabriela Szabo a fost aleasa, ieri, in timpul congresului de la Osaka, in Comisia feminina a Federatiei Internationale de Atletism (IAAF), ea fiind aleasa cu 102 voturi dintr-un total de 191.
Szabo a candidat alaturi de Heike Drechsler (Germania) - 103 voturi, Irina Privalova - (Rusia) -105 voturi, Grace Jackson (Jamaica) - 113 voturi, se arata intr-un comunicat al Fundatiei Olimpice Romane.
IAAF a mai avut, de-a lungul timpului, in componenta acestei comisii doua foste altete romane, Lia Manoliu si Iolanda Balas-Soter.
In cadrul aceluiasi congres, senegalezul Lamine Diack a fost reales in functia de presedinte al Federatiei Internationale de Atletism (IAAF), acesta neavand niciun contracandidat.
Lamine Diack, care a fost saritor in lungime si a ocupat functia de ministru al Sporturilor in Senegal, a mai cistigat in 2003 alegerile pentru functia de presedinte al IAAF fara a avea un contracandidat.
Ucraineanul Serghei Bubka, campion olimpic la saritura cu prajina, si britanicul Sebastian Coe, medaliat cu aur la Olimpiada in proba de 1.500 de metri, vor ocupa functiile de vicepresedinti ai IAAF Bubka, detinatorul recordului mondial la saritura cu prajina (6.14 metri), este considerat viitorul urmas al lui Lamine Diack in functia de presedinte al IAAF.
Categorie articol: 

Comentarii