Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Gabriela Perianu a făcut ca tradiţia să se respecte

Partida HC Dunărea - Oţelul Galaţi s-a ridicat la nivelul unui meci derby atât în teren cât şi în tribune, acolo unde spectatorii, printre ei aflându-se şi cele două galerii, au creat o atmosferă demnă de cupele europene.
De mai bine de şase ani duelul brăileano-gălăţean din handbalul feminin stârneşte la fiecare episod al său ambiţii mari şi cam tot de atâta timp HC Dunarea este echipa care domină acest duel.
În faţa unei săli aproape pline de spectatori, elevele antrenorilor Ioan Băban şi Cristian Preda au condus ostilităţile în teren şi pe tabelă din primul şi până în ultimul minut de joc al partidei.
Partida a început cu o paradă a portarului Vasile şi o minge trimisă în bară de Horjea după care, într-un interval de cinci minute, HC Dunărea s-a deprins la 4-0 graţie golurilor marcate de Adespii, Crăciun, Lobach şi Brot.
Brăilencele au condus la 2-3 lungimi până în minutul 24, moment al jocului în care tabela arăta 10-8 pentru gazde.
A urmat o perioadă bună a gălăţencelor, care au marcat trei goluri, gazdele doar unul prin Perianu, astfel că prima repriză s-a încheiat la egalitate, 11-11.

17dun1Repriză cu final de infarct pentru spectatorii brăileni

Pauza a fost un sfetnic bun pentru gazde, astfel că Dunărea s-a distanţat din nou la patru goluri, 17-13 în minutul 40, golurile acestora fiind înscrise de Adespii, Lobach şi Crăciun cu două reuşite.
Jucătoarea reprizei secunde a fost portarul Elena Voicu, ea a închis poarta brăileană pentru că a parat o aruncare de la 7 metri în minutul 35, dar a avut şi alte intervenţii salutare pentru formaţia sa.
Dar din nou s-a repetat scenariul din finalul primei reprize. Dacă în minutul 55 era 22-18 pentru HC Dunărea, ultima reuşită aparţinându-i interului Iancu, cu un minut înainte de finalul meciului tabela indica iar un rezultat de egalitate, 22-22.
Cu 15 secunde înainte de finalul întâlnirii formaţia brăileană a obţinut o aruncare de la 7 metri, cea mai tânără jucătoare de pe teren, Gabriela Perianu, a marcat şi a consfinţit victoria echipei HC Dunărea, un succes care urcă gruparea pregătită de Ioan Băban şi Cristian Preda pe primul loc în clasamentul Ligii Naţionale.
"Este o victorie mare, în faţa unei echipe precum Oţelul, care este pretendentă la podium în acest sezon şi le felicit pe jucătoare pentru acest succes. A fost cel mai bun joc la nostru din acest sezon. A fost atmosferă superbă, cu două galerii care şi-au încurajat formaţiile favorite, într-un cuvânt publicul a fost superb. Ne-am bucurat să le avem lângă noi la meci pe Ionela Goran şi Ada Moldovan, care şi-au încurajat colegele", a declarat profesorul Ioan Băban.

Pentru HC Dunărea au marcat, Perianu 4, Crăciun 4, Lobach 4, Brot 4, Adespii 3, Yushcenko 3, Iancu 1 iar de la Oţelul principalele realizatoare au fost Horjea şi Cioaric cu 7 şi respectiv 6 reuşite.
Categorie articol: 

Comentarii