Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Gabriel Voicu si Daniel Dragos Martian, laureatii unor puternice turnee de copii si juniori

In ultima saptamina a lunii iulie, la Tulcea s-a desfasurat traditionalul turneu juvenil de sah "Memorialul Noel Laszlo", la care au participat 45 de copii si juniori cu virste pina in 16 ani, de la 15 cluburi din tara.
Speranta sahului brailean, Gabriel Voicu, de doar 10 ani, elev in
clasa a patra, legitimat la clubul Orizont 64, a obtinut locul intii la categoria de virsta, pina in 12 ani, iar in clasamentul general a ocupat locurile 3-4, asta in conditiile in care primii doi clasati au avut virsta de 16 ani.
La finalul turneului de sah clasic s-a organizat si o competitie de sah blitz, la care Gabriel Voicu a obtinut tot 5 puncte din 7 partide.
Cistigatorii au fost recompensati de gazde cu premii in bani, diplome, cupe si medalii.
"Sahistul brailean a avut un parcurs excelent si a obtinut 5 puncte din 7 posibile. Voicu a cistigat 4 partide, a remizat in 2 dintre ele si a fost invins doar de Adelina Toma, o junioara de 15 ani legitimata la CS Olimp Focsani, multipla fianlista a campionatelor nationale. Jucatorul nostru si Toma au incheiat concursul la egalitate de puncte. De remarcat, ca desi a avut ca adversari sahisti mai mari ca el, Voicu a jucat toate partidele numai la primele doua mese", a declarat Ionel Balcan, vicepresedintele clubului Orizont 64.
Bilantul lui Gabriel Voicu in acest an este unul foarte bun, el a disputat 30 de partide oficiale din care a cistigat 23, a facut 5 remize si a fost infrint numai de 2 ori.
Sahistul brailean va participa in aceasta luna la turneele de Grand Prix de la Brasov si Mangalia.

Martian i-a luat fata campioanei mondiale scolare

Juniorul de categoia I, Daniel Dragos Martian, cu ELO 1832, care, ca valoare, se afla intre primii 10 seniori din Braila, cu toate ca are numai 15 ani, a participat in aceeasi perioada la un puternic turneu international la Deva pe care l-a cistigat maestrul international Costin Burnoiu.
Sahistul brailean a avut o evolutie foarte buna si s-a clasat pe locul intii la categoria lui de virsta, cu 5 puncte din 9 partide disputate, iar in clasamentul general a ocupat pozitia a 20-a din 55 de participanti.
"Rezultatele sahistilor nostri sint foarte bune si este de mentionat faptul ca la Deva, Martian a incheiat concursul juniorilor inaintea campioanei mondiale la sah scolar, Daria Visanescu, maestra FIDE.
Aceste succese ale sahistilor braileni reflecta faptul ca la clubul nostru se fac eforturi mari in timpul sedintelor de pregatire. In functie de rezultatele pe care le vor mai obtine pina la finalul anului, unul dintre cei doi va fi cu siguranta desemnat cel mai bun sahist in 2008", a mai adaugat Ionel Balcan.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii