Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Gaşca lui Soare implicată în scandalul de la Iaşi

* într-una din maşinile oprite de poliţiştii din Iaşi era şi Marian Dănuţ Soare, fostul locotenent al liderului interlopilor din Obor * cu autoturismul "Audi A8", reclamat ca fiind furat, călătorea vărul lui Soare * niciunul dintre ei nu a fost, însă, reţinut de poliţişti, aceştia "imobilizând" doar autoturismul problemă

În cele trei autoturisme de lux oprite în trafic de poliţiştii ieşeni, la sfârşitul săptămânii trecute, se aflau mai mulţi interlopi brăileni, în frunte cu Marian Dănuţ Soare. Fostul locotenent al liderului grupării din Obor, împreună cu amicii săi, se îndrepta către Iaşi, pentru a participa la înmormântarea tatălui lui Cosmos Tănase, cap al lumii interlope ieşene. Călătoria le-a fost întreruptă la intrarea în oraş, după ce poliţiştii au primit informaţii că una dintre maşinile cu care aceştia se deplasau era furată.

{flv}18auto{/flv}

Maşina reclamată ca fiind furată, un "Audi A8", era condusă de Adrian Nicuşor Leca (23 de ani), alături de acesta aflându-se Daniel Soare (26 de ani), vărul interlopului din Obor. Marian Dănuţ Soare se afla într-un "BMW X5" condus de Marius Moise (34 de ani), în care mai erau pasageri şi doi bărbaţi din Slobozia. În cea de-a treia maşină, un "Audi Q7" la volanul căruia se afla Daniel Giuseppi Dura (28 de ani), mai erau şi brăilenii Marian Constantin (29 de ani) şi Iulian Hrehorec (22 de ani), dar şi un ialomiţean. Doi dintre ocupanţii ultimului autoturism sunt inculpaţi în dosarul "Promenada Mall". Este vorba despre Hrehorec şi Dura, zis "Danezu", care, în luna martie, au fost trimişi în judecată pentru ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea liniştii şi ordinii publice. Ei sunt acuzaţi că au participat la scandalul consumat în noaptea de 15/16 februarie, la "Casino Prestige" din complexul Promenada Mall. Deşi s-au sustras câteva zile de la cercetări (mai puţin Hrehorec) scandalagiii au fost identificaţi cu ajutorul camerelor de supraveghere amplasate în interiorul sălii de biliard.

"Nu ştim ce au aceste maşini"

Autoturismul "Audi A8" a fost identificat vineri noapte, după ce proprietarul acestuia, care mergea la aceeaşi înmormântare, s-a trezit că este depăşit chiar de maşina care îi fusese furată. Astfel, poliţiştii au blocat intrarea în Iaşi şi au oprit în trafic cele trei autoturisme în care se aflau interlopii brăileni. Toate cele 10 persoane identificate în interiorul acestora au fost conduse la Poliţie, fiind audiate până a doua zi dimineaţă. În final, niciunul dintre pasagerii celor trei autoturisme nu a fost reţinut, în timp ce maşina problemă a fost "imobilizată" pentru finalizarea cercetărilor. Poliţiştii ieşeni au luat legătura cu omologii lor din Brăila, care înregistraseră reclamaţia privind furtul autoturismului "Audi A8" în urmă cu o săptămână. În prezent, poliţiştii brăileni fac verificări pentru a stabili cu exactitate împrejurările în care maşina, cumpărată în leasing, a ajuns în folosinţa interlopilor brăileni. "Noi am venit la priveghi, însă ne-au văzut în geci de piele şi la costum şi ne-au oprit. Nu ştim ce au aceste maşini", le-a declarat Daniel Soare jurnaliştilor de la cotidianul "Bună Ziua Iaşi".

Reamintim că cele trei maşini erau urmărite încă din judeţul Vaslui, iar poliţiştii din judeţul învecinat au solicitat ajutorul colegilor ieşeni, având indicii că autoturismul "Audi A8" era furat, fiind dat în consemn în Brăila. Potrivit anchetatorilor, păgubitul şi-a recunoscut maşina după numărul de înmatriculare şi a sunat la 112, stând în telefon cu Poliţia până când maşina a fost oprită. Deşi a urmărit-o îndeaproape pe o distanţă de zeci de kilometri, proprietarul nu a încercat să-şi facă singur dreptate, mai ales că maşina era flancată de celelalte două autoturisme.

Cuţite găsite în maşina lui Soare

Astă-vară, poliţiştii brăileni au găsit în autoturismul "Audi Q7" al lui Marian Dănuţ Soare două arme albe, pentru care au întocmit un dosar de cercetare penală. Descoperirea a fost făcută după ce lucrătorii de la Serviciul de Investigaţii Criminale au oprit maşina în trafic, în timp ce rula pe Calea Călăraşilor. În interiorul acesteia au fost identificaţi Daniel D. (28 de ani), care se afla la volanul autoturismului şi pasagerii Cristian U. (30 de ani), Alina Soare (24 de ani) şi vărul interlopului din Obor, Daniel Soare. Cu ocazia controlului efectuat asupra maşinii, oamenii legii au găsit două cuţite, unul în lungime de 27,5 cm şi altul de 17,5 cm, întocmind dosar penal la Legea 61/1991.

Marian Dănuţ Soare a intrat în atenţia poliţiştilor în 2005, când a fost acuzat de uciderea unui asistent medical. După mai mulţi ani de anchete, Soare a fost scos nevinovat, fapta lui fiind considerată legitimă apărare.
Like / Share

Comentarii