Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Gătitul, pasiunea cântăreţului de muzică populară Mihai Costandache

Cântă muzică populară, are deja un album scos, este prezent la diverse evenimente şi emisiuni şi este din Brăila. Îl cheamă Mihai Costandache şi are 35 de ani. Dacă publicul brăilean îl recunoşte de la evenimentele locale la care cântă, publicul larg îl recunoaşte acum după show-ul culinar "Chefi la cuţite" de la Antena 1, la care a participat. Asta pentru că Mihai nu are doar ritmul în sânge, ci şi bucătăria. În spatele imaginii pe care o afişează pe scenă, se ascunde un tânăr hotărât, puternic, care a luat viaţa în piept din copilărie şi care munceşte în fiecare zi pentru ceea ce-şi doreşte. De altfel, dacă îl întâlneşti pe stradă, nu ai spune nici că este cântâreţ de muzică populară şi nici că îi place la nebunie să gătească. Asta pentru că e plin de tatuaje şi poartă haine care i s-ar potrivi mai degrabă unui rapper decât unui iubitor al folclorului.
Mihai Costandache s-a născut şi a crescut în Brăila, aici fiind şi locul unde s-a lansat în muzică. "În Brăila am colindat cred că orice străduţă, orice potecuţă, iubesc oraşul şi istoria lui, îmi place portul, îmi place tot ce mă leagă de Brăila" a mărturisit solistul.
Cu muzica a început să cocheteze încă din şcoala primară, fiind remarcat de învăţătoare şi apoi de profesoara de muzică. Talentul muzical îl moşteneşte din familie, cum mărturiseşte chiar el: "În familia mea mama cânta, are ureche muzicală şi tatăl ei, bunicul meu, cânta în fanfară la trombon".
Tânărul s-a gândit să îşi cultive talentul în cadrul Şcolii Populare de Arte "Vespasian Lungu", secţia canto, muzică populară.
În 2010 a scos primul său album, împreună cu ansamblul "Ciprian Porumbescu", intitulat "Fost-am dus prin ţări străine". Albumul conţine 11 cântece de joc şi voie bună, sârbe şi hore. "Muzica populară o am în sânge. Dacă mă pui să îţi cânt acum muzică uşoară o dau în populară", spune amuzat Mihai.
La toate evenimentele la care cântă, el reuşeşte de fiecare dată să transmită publicului veselia sa. Visul de a ajunge un mare artist l-a determinat să se mute în Bucureşti, în 2015, unde în prezent lucrează pentru a-şi construi un nume în muzica populară.

Gătitul, marea pasiune a lui Mihai Costandache

Dincolo de cariera muzicală, Mihai are o mare pasiune: gătitul, bucătăria fiind locul în care se relaxează, uită de toate problemele şi îşi încarcă bateriile. De fapt, cum singur mărturiseşte, el găteşte dinainte să cânte.
Primele experienţe culinare le-a avut în copilărie, când rămânea singur acasă. "Eu pregăteam câte ceva când mama nu era acasă. Dacă îmi ieşea, îi lăsam şi ei. Dacă nu îmi ieşea, o aruncam", îşi începe Mihai povestea despre pasiunea sa pentru gătit.
În adolescenţă, Mihai a început să devină tot mai priceput şi să gătească tot mai des pentru a o ajuta pe mama lui, care începuse să aibă probleme de sănătate. "De mic mi-a plăcut să gătesc, iar pe parcurs a devenit o necesitate şi o pasiune", declară artistul.
Văzând că se descurcă cu ingredientele, Mihai a ales să plece la Constanţa, unde a lucrat ca ajutor de bucătar la un restaurant, timp de patru ani. Tot pe litoral a lucrat o perioadă la o shaormerie.
În 2015, când s-a mutat la Bucureşti pentru a-şi urmări visul muzical, s-a angajat o perioadă patiser la un hotel. Probabil aici a învăţat să prepare reţetele delicioase de gogoşi, cozonaci şi plăcinte pentru care îl laudă prietenii.

De la shaorma la fine dinning

De când şi-a descoperit pasiunea enormă pentru gătit, Mihai încearcă zilnic să îşi împingă la limite creativitatea în bucătărie, îmbinând ingrediente şi gusturi şi încercând tot felul de preparate noi.
Testul suprem în bucătărie a venit când s-a înscris în cooking show-ul "Chefi la cuţite" de la Antena1, emisiune în care 18 concurenţi fac ehipe cu cei trei bucătari, chef Florin Dumitrescu, chef Sorin Bontea şi chef Cătălin Scărlătescu, "duelându-se" în reţete de top pentru premiul de 20.000 de euro.
"Eram la munte, după revelion, mă uitam la televizor şi am văzut reclama şi m-am hotărât să mă înscriu. Eu nu ştiam ce e ăla fine dinning", povesteşte Mihai cum s-a hotărât să participe la emisiune. A doua zi a şi fost sunat de producătorii emisiunii şi chemat la preselecţii. Acolo, Mihai a pregătit "Black tiger", creveţi în crustă de fistic cu lămâie, cu risotto şi piure de morcov, toate montate frumos în farfurie. Preparatul l-a trimis în etapa următoare a competiţiei, chef Scărlătescu spunând ca a văzut în farfuria sa dorinţa de perfecţiune. "Când am văzut că am trecut mai departe, că am luat două cuţite, am explodat de bucurie", ne-a spus artistul.
În etapele eliminatorii, Mihai şi-a demonstrat priceperea în bucătărie, fiind ales de chef Bontea în echipa sa, chiar dacă la preselecţii nu i-a acordat un cuţit.
Ajuns în competiţia propriu-zisă, echipa lui a pierdut proba, iar la duel, Mihai a fost primul concurent care a părăsit concursul. "Eu am gustat primul eliminarea. Nu aveam emoţii, cât aveam panica aia că era totul sub presiune, sub stres. Eu nu mă panichez, acasă când fac ceva sunt relaxat, dar acolo erai la minut. Oricum, a fost o experienţă extraordinară", îşi încheie tânărul povestea despre aventura culinară.
Pe viitor, Mihai Costandache vrea să continue cu cele două mari pasiuni ale sale: muzica şi gătitul. El consideră că mai are multe de învăţat în ambele domenii şi de aceea vrea să se perfecţioneze în muzică şi, în paralel, să urmeze cursuri de gastronomie şi să se angajeze ca bucătar. "În weekend vreau să cânt, iar în restul săptămânii să gătesc", spune Mihai.

Cotidianul "Obiectiv - Vocea Brăilei" continuă rubrica "Dincolo de aparenţe", o rubrică menită să demonstreze tuturor că "Zero Limite" este o realitate. O realitate în care unii oameni au ales să trăiască. Eşti un astfel de om? Cunoşti o astfel de persoană? Contactează-ne! Ne poţi scrie pe adresa de e-mail: redactie@obiectivbr.ro, mesaj cu titlul "Dincolo de aparenţe".
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii