Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Gălăţeanul Cosmin Codreanu a câştigat “Trofeul Dunav” la şah clasic

• pe locul al doilea în concursul open al turneului internaţional organizat de clubul Micul Prinţ s-a clasat brăileanul Gabriel Voicu, şahist legitimat tot la Şah Club Galaţi • reprezentanţii clubului organizator s-au evidenţiat la categoriile lor de vârstă, tot în turneul principal

 

În perioada 3-5 august, la Brăila, a avut loc prima ediţie a turneului de şah clasic “Trofeul Dunav”, competiţie organizată de clubul brăilean “Micul Prinţ”, la care au participat copii şi juniori cu vârste până în 20 de ani. Turneul a fost organizat pe două secţiuni distincte: una rezervată şahiştilor începători, care a avut loc la Muzeul Brăilei, şi alta, pentru şahişti consacraţi, care a avut loc la Cantina Sport a Direcţiei Judeţene pentru Tineret şi Sport Brăila. La această secţiune au participat jucători din Brăila, Galaţi, Buzău, Constanţa, Medgidia, Slobozia, Bucureşti, precum şi un grup de sportivi din Republica Moldova. Iar participarea şahiştilor din ţara vecină a conferit evenimentului statutul de turneu internaţional.

Numărul mare de premii care s-au acordat în turneul open U20, completat cu premiile pe categorii de vârstă, a dinamizat competiţia în special în ultimele runde, când s-au înregistrat cele mai lungi partide, fiecare jucător căutând să acumuleze cât mai multe puncte pentru a-şi asigura una dintre cele 5 cupe, precum şi cele 12 medalii puse în joc.

Turneul avansaţilor a fost câştigat de Cosmin Codreanu urmat în clasamentul general de Gabriel Voicu, ambii de la Şah Club Galaţi, singurii jucători neînvinşi după cele 7 runde. Codreanu a acumulat 6 puncte, iar Voicu - 5.5 puncte. Pe locul al treilea s-a clasat Victor Dumbravă de la Orizont 64 Brăila, el fiind urmat de Alina Vorniceanu (Şah Club Galaţi), Eduard Cotoros (Fianchetto Constanţa), Alexandru Gheorghiu (CSM Bucureşti), Marina Andres (Şah Club Galaţi), Radu Cârâc (CS Medgidia). “Ierarhia în intervalul locurilor 3-8 nu s-a stabilit după numărul de victorii, ci după ratingul mai mic, criteriu anunţat în prospectul turneului”, a explicat Iulian Preda, preşedintele clubului organizator. O menţiune specială a primit Alina Vorniceanu care a remizat, după un final palpitant, cu favoritul numărul unu Gabriel Voicu.

Pe locurile 9-12 s-au clasat în ordine Alina Mihailova (Republica Moldova) care a acumulat 4.5 puncte, Mihaela Cristea (Diana Galaţi), Alexandru Barbu (Şah Club Galaţi), Ioan Bratu (Voinţa Buzău).

Remarcabilă a mai fost evoluţia lui Chiril Stancev, şahist de doar 11 ani care a dorit să joace în turneul open.

La grupa copiilor U12, care au evoluat tot în turneul open, locul întâi i-a revenit şahistului de la Micul Prinţ, Andrei Giugiuc. El a fost urmat de gălăţeanul Andrei Dumitraşcu şi de un coleg de club, Ciprian Vasilescu.

Dintre copii U10 care au preferat să evolueze tot la această secţiune cei mai buni au fost: 1 David Găzdaru, 2 Teodor Dache, ambii de la Micul Prinţ, 3 David Arora (Satori Slobozia). Rareş Găzdaru şi Larisa Rădulescu, ambii legitimaţi la clubul organizator, au ocupat primele două locuri la U8.

Turneul B, a fost rezervat începătorilor, mulţi dintre participanţi fiind însoţiţi atât de părinţi cât şi de antrenorii lor.

“Cupele şi diplomele câştigate la trofeul Dunav vor rămâne cu siguranţă adânc înrădăcinate în memoria acestor copii', au spus organizatorii.

“Această ediţie a concursului internaţional de şah a fost posibilă datorită implicării în mod direct a SC Dunav prin inginerul Vasile Broască, acesta asigurând fondul de premiere, unul foarte generos şi atractiv pentru tinerii sportivi. Camelia Hristian, de la Muzeul Brăilei, a fost o gazdă primitoare şi a contribuit la buna desfăşurare a concursului. Ne bucură faptul că printre câştigătorii premiilor sunt numeroşi brăileni de la cluburile reprezentative ale oraşului, Micul Prinţ şi Orizont 64. Trofeul Dunav va deveni unul tradiţional în Brăila. Iar programul de popularizare a şahului anunţat pentru zilele de 10-14 august în parcurile din oraş, precum şi în faţa Primăriei Brăila, lansat tot de Micul Prinţ, justifică optimismul că revigorarea acestui nobil sport în oraşul de pe Dunăre nu este o simplă promisiune”, ne-a declarat Iulian Preda, preşedintele clubului Micul Prinţ.
Categorie articol: 

Comentarii