Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Gârbăcea, haiducule, care eşti tu haiduc! Care furi de la bogaţi şi dai la săraci ca tine

Dumitru Gârbăcea a ţepuit nişte bănci. Nu le-a luat mulţi bani, doar vreo 150 de milioane de lei vechi. Nu e nicio umbră de ironie la mijloc: când tragi în piept nişte bănci cu infima sumă de 150 de milioane de lei, ăsta nu poate fi numit jaf, ci o hoţie ieftină, de duzină.

Adevăraţii haiduci, piraţi sau cum vreţi voi să le spuneţi, dau tunuri de zeci de milioane de euro unei bănci şi nu sunt prinşi în vecii vecilor, Amin. Dacă aţi văzut filmul Ocean's 11, ştiţi exact la ce mă refer. Gârbăcea ce a făcut? A împrumutat şi el de la bănci bani cât să îşi pună scaune la terasa pe care o avea pe faleză, după care a fost prins, anchetat şi, cel mai probabil, condamnat (cu sau fără suspendare). Iar acum acelaşi Gârbăcea apare în spaţiul public punându-şi cenuşă în cap, pentru ca tinerii să înveţe din experienţa lui, să nu mai cadă în greşelile pe care el le-a comis, căci avea o foame crâncenă în stomac.
Am mai spus-o şi cu alte ocazii: Dumitru Gârbăcea este deja prea bătrân (37 de ani, dacă nu greşesc) ca să mai reprezinte cumva Consiliul Local al Tinerilor (CLT). Bine, CLT mi se pare oricum o entitate inutilă, un soi de "Cercul de matematică" de pe vremea pionierilor, unde tinerii vin probabil ca să vadă dacă au apărut sau nu gagici mişto în ultima perioadă. Dar chiar şi aşa, trecut de ani de zile de vârsta adolescenţilor, Gârbăcea încă se bagă în seamă, dorindu-şi să apară cu poză în ziar. Oficial, Gârbăcea nu mai este preşedinte al CLT (o chestie cât se poate de logică şi normală), dar se insinuează în continuare în acţiunile pe care tinerii le organizează. Mai nou, Gârbăcea se dă exemplu negativ, din ciclul "Nu, nu faceţi ca mine!", arătând că nu e bine să furi, să fii ţepar, să rişti puşcăria.
Păi, bre n-auzi, de la statutul de haiduc, care îi trage în piept pe bancheri (şi bine le face, mama lor de jnapani!) până la pateticul discurs de 'om reeducat", adus pe calea cea bună, e distanţă mare. Oare Gârbăcea este şi plătit pentru a juca acest rol de Toma Pocăitul? Eu sper că este remunerat, pentru că altfel nu m-aş mira să aud că Gârbăcea a luat banii din vistieria Consiliului Local al Tinerilor, cu promisiunea că îi va restitui cât de curând, prezentând şi giranţi în acest sens.
Categorie articol: 

Comentarii