Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Gânduri tomnatice pentru "Obiectiv Junior"

Perioada liceală este catalogată ca fiind una dintre cele mai active, din simplul motiv că acum dăm prioritate distracţiei. Chiar dacă unii adulţi încearcă să ne distragă atenţia de la această parte extrem de interesantă spunându-ne că un rol foarte important îl joacă învăţătura şi rezultatele şcolare! Dar cine îi mai ascultă când probabil marea majoritate şi-a petrecut vara la Costineşti?! Ştim cu toţii că această staţiune se află în topul preferinţelor tinerilor. Astfel că în luna iulie am întâlnit acolo suficiente persoane cunoscute încât să cred că Brăila rămăsese nepopulată de adolescenţi. Unul dintre primele gânduri ce le are în minte un elev de clasa a IX-a este plecatul la mare cu gaşca. Să scapi de stresul de a merge cu familia în concediu, să fii nerăbdător să îţi petreci nopţi pe plajă sau în mega discoteca Tineretului, să te descurci pe cont propriu, să îţi calculezi cu atenţie banii, să faci cât mai multe poze - cam astea ar fi obiectivele verii unui adolescent.
Programul continuă însă şi cu alte activităţi, precum participarea la proiecte de dezbatere, la schimburi de experienţe, tabere de cercetare etc. Oriunde ai fi fost plecat, ai avut parte de întâmplări inedite, ai vizitat locuri ce te-au convins că vacanţa ar merita prelungită şi nu scurtată, ai cunoscut oameni noi, ce, apoi, ţi-au devenit prieteni. Poate ai şi urcat pe munte, dacă eşti adept al senzaţiilor de acest fel, antrenându-te pentru a fi în formă şi a prinde energie.
Dacă am aşterne pe hârtie tot ceea ce realizăm într-un anume interval de timp, poate am vedea că sertarul cu amintiri devine tot mai neîncăpător. Şi ar fi un motiv de bucurie. Asta înseamnă că nu am pierdut vara stând în casă şi uitându-ne la televizor. Ca o recomandare: ar trebui să profităm pe cât posibil de orice oportunitate de a ne distra, de a interacţiona cu ceilalţi şi de a merge în locuri în care nu am mai fost! Astfel simţim că anii de liceu chiar sunt cei mai tari!
Dar să nu ne întristăm nici la venirea toamnei! Să nu uităm că orice sfârşit aduce după el un alt început. Acum a sosit timpul să căutăm blugii şi gecile, să mergem la liceu ca să îi cunoaştem pe elevii noi şi să ne pregătim de baluri şi majorate. Şi să ne bucurăm că ne dăm, din nou, întâlnire, în fiecare săptămână, pe pagina de "Obiectiv Junior"!
Categorie articol: 

Comentarii