Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Furturi pe bandă rulantă

* un angajat al unei societăţi comerciale din Însurăţei a furat 40 de litri de erbicid, cantitate pe care a vândut-o

Patru hoţi au ajuns pe mâna oamenilor legii în ultimele zile, ei fiind cercetaţi penal pentru furt calificat. Un tânăr din comuna Viziru a sustras un radio CD şi două boxe dintr-un autoturism, iar un bărbat din municipiu i-a furat telefoanele mobile unei cunoştinţe. Tot în plasa poliţiştilor a picat şi un angajat al unei societăţi comerciale din Însurăţei, care a sustras 40 de litri de erbicid.
Astfel, în dimineaţa zilei de 8 mai, agenţii din cadrul Poliţiei Comunale Viziru au fost sesizaţi de un localnic despre faptul că, în noaptea anterioară, cineva i-a spart geamul uneia dintre portierele autoturismului, care era parcat pe DE 584. Hoţul i-a sustras din interior un radio CD şi două boxe. Poliţiştii au continuat cercetările şi, la data de 19 mai, l-au depistat pe principalul suspect, un minor de 17 ani, din comuna Viziru, de la care au recuperat integral prejudiciul, în valoare de 500 de lei.
În seara zilei de 18 mai, la orele 23.00, ofiţerul de serviciu de la Poliţia Municipiului Brăila a fost sesizat telefonic de un bărbat de 43 de ani cu privire la faptul că, în aceeaşi seară, o persoană pe care o cunoaşte după poreclă, în timp ce se afla în vizită la domiciliul său, i-a sustras două telefoane mobile. Poliţiştii au verificat zona comiterii furtului şi l-au identificat pe suspect, un brăilean de 43 de ani. Asupra lui au fost găsite cele două telefoane mobile pe care le furase profitând de neatenţia părţii vătămate. Prejudiciul estimat la valoarea de 300 de lei a fost recuperat.
În aceeaşi zi, poliţiştii din Însurăţei au fost sesizaţi de administratorul unei societăţi comerciale din Brăila, cu punct de lucru în oraşul Însurăţei, care le-a spus că a constatat lipsa a 40 litri erbicid, în valoare de 6.782 de lei, dintr-o magazie a unităţii. Poliţiştii au stabilit că autorii au pătruns în interiorul magaziei, prin forţarea unei plase de protecţie a ferestrei. În urma verificărilor efectuate în teren, a fost identificat principalul suspect al faptei, un tânăr de 24 de ani, din comuna Stăncuţa, angajat al societăţii în cauză. Acesta a sustras 8 bidoane cu erbicid, în ziua de 6 mai şi în noaptea de 13 spre 14 mai, iar ulterior le-a valorificat. "Cercetările sunt continuate faţă de suspect pentru comiterea infracţiunii de furt calificat, prejudiciul urmând să fie recuperat", a precizat inspector Jenel Şogor, purtător de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Brăila.
Cel de-al patrulea hoţ a picat în plasa poliţiştilor în zorii zilei de 19 mai, după ce a încercat să sustragă bunuri dintr-un imobil. La ora 6.05, o patrulă de siguranţă publică a fost dirijată de dispecerul din cadrul IPJ Brăila să se deplaseze pe strada Reşiţa, unde un brăilean reclamase că a surprins în locuinţă un tânăr care, posibil, intenţiona să sustragă bunuri. La faţa locului, poliţiştii au identificat un minor de 15 ani, pe numele căruia s-a întocmit dosar penal pentru tentativă la furt calificat. Poliţiştii au stabilit că minorul a mai pătruns în imobilul respectiv, prin escaladarea gardului, în noaptea de 16 spre 17 mai, când a sustras o butelie pentru aragaz în valoare de 200 de lei. De asemenea, minorului i s-a mai probat că, în dimineaţa zilei de 17 mai, folosind chei potrivite, a pătruns în locuinţa altui brăilean şi a sustras o unitate centrală de calculator, valorând 500 lei. Iniţial, aceste furturi nu au fost reclamate la Poliţie de către părţile vătămate. Bunurile sustrase, pe care suspectul le-a ascuns pe un teren viran din apropierea străzii Reşiţa, din municipiu, au fost recuperate şi înapoiate persoanelor păgubite.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii