Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Furtuna de ieri a făcut ravagii în Brăila

• sistemul de canalizare nu a mai făcut faţă, nenumărate străzi din municipiu fiind inundate de şuvoaiele care nu puteau fi preluate de canalul colector • vântul a doborât la pământ mulţi copaci, dar şi bucăţi de acoperiş • au existat maşini avariate însă nu s-au semnalat victime omeneşti

 

Furtuna de ieri după-amiază a depăşit cu mult capacitatea sistemului de canalizare din Brăila de preluare a apelor pluviale, foarte multe străzi fiind efectiv inundate de şuvoaiele care nu puteau ajunge în canalul colector. În jurul orei 16.30, datele preliminare ale bilanţului întocmit de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă indică faptul că ploaia torenţială a provocat inundarea străzilor Nicolae Titulescu, George Enescu, Mircea Vodă şi Grigore Alexandrescu din cartierul Radu Negru, şi Cazasului, Ion Neculce şi Arad, din cartierul Lacu Dulce. Echipele de intervenţie ale ISU s-au deplasat în punctele critice cu motopompe şi alte echipamente. Străzi inundate au fost, însă, cam în toate cartierele, inclusiv în Centrul Vechi, unde coloana de apă ajunsese să măsoare, la un moment dat, circa 25 de centimetri. Inclusiv sub podul de cale ferată de pe Şos. Râmnicu Sărat, unde nu au mai fost probleme de câţiva ani, s-a acumulat foarte multă apă, circulaţia maşinilor fiind oprită minute bune, până când canalizarea a reuşit să preia tot surplusul.

Probleme au fost şi din cauza copacilor doborâţi sau a bucăţilor de acoperiş smulse de vânt. S-au semnalat astfel de situaţii în multe zone din municipiu, cum ar fi strada Griviţei, Str. Călugăreni sau bulevardul Cuza. Au existat multe maşini avariate de copacii prăbuşiţi sau de crengile de mari dimensiuni desprinse de la înălţime, însă, până la închiderea ediţiei, nu fuseseră consemnate victime omeneşti, furtuna provocând doar pagube materiale. Pentru degajarea carosabilului au intervenit atât echipaje ale ISU cât şi echipe de lucru ale Serviciului “Seroplant” din cadrul Primăriei Brăila.
Categorie articol: 

Comentarii