Mergi la conţinutul principal

Furtul capacelor de canalizare, o problemă fără rezolvare la Brăila

• lipsa unui astfel de capac a pus în pericol şoferii, pe Şos. Râmnicu Sărat, o arteră foarte circulată a municipiului • conducerea CUP “Dunărea” spune că, dacă s-ar fi primit în timp util o sesizare pe această temă, problema s-ar fi rezolvat mult mai repede • cât priveşte furturile de capace, directorul Silviu Mangiurea spune că fenomenul continuă să afecteze masiv bugetul companiei • s-a avut în vedere înlocuirea capacelor de fontă cu unele din material compozit, însă soluţia nu s-a dovedit viabilă

 

O canalizare fără capac a testat timp de câteva zile vigilenţa şoferilor care au circulat pe Şos. Râmnicu Sărat, prin dreptul clădirii “Danimex”. În ciuda traficului intens din această zonă şi a pericolului reprezentat de respectiva gaură din carosabil, CUP “Dunărea” nu s-a grăbit să înlocuiască acel capac care, cel mai probabil, a fost furat şi vândut la fier vechi. Conducerea companiei spune că nu s-a primit nicio sesizare pe această temă, cu alte cuvinte nu s-a ştiut de lipsa capacului. Informat de reporterul nostru, directorul Silviu Mangiurea ne-a dat asigurări, vineri, că problema va fi remediată în cel mai scurt timp.

Potrivit şefului CUP “Dunărea” problema furtului capacelor de fontă rămâne una acută la Brăila. De la începutul anului în curs au dispărut nenumărate astfel de capace, care au sfârşit, inevitabil, în centrele de valorificare a fierului vechi. Directorul Mangiurea ne-a informat că, din ianuarie până în prezent, au fost furate 101 capace cu ramă şi 93 capace tip gaiger, de pe carosabil, şi 19 capace de canalizare, de pe spaţii verzi.

Pentru ca hoţii să nu mai fie tentaţi să lase gurile de canalizare descoperite, conducerea companiei de apă-canal a avut la un moment dat în vedere înlocuirea capacelor de fontă cu unele din material compozit. “Problema este că, deocamdată, aceste capace sunt cam cu 300 lei mai scumpe, per bucată, decât cele de fontă. Noi am achiziţionat totuşi cinci bucăţi, pe care le-am poziţionat pe artere intens circulate ale municipiului, pentru a vedea cât sunt de rezistente în timp, dacă stau sub trafic greu. Pentru a trage o concluzie, trebuie să aşteptăm minim cinci luni. Oricum, din câte am înţeles de la colegii din Buzău, care au făcut deja un astfel de experiment, capacele de tip compozit se deformează după o anumită perioadă. Deci tot cele din fontă sunt cele mai bune. Putem, aşadar, doar să sperăm că activitatea de ordine şi pază a domeniului public se va înbunătăţi în următoarea perioadă, pentru a nu ne mai confrunta cu aceste furturi ce afectează serios bugetul companiei”, ne-a declarat directorul Silviu Mangiurea. 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro