Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Furt de curent pentru irigaţii. Racordare ilegală la reţeaua Electrica

Două staţii de pompare a apei din localităţile Jirlău şi Vişani erau legate de reţeaua electrică în aşa fel încât să nu se înregistreze consumul real. Poliţiştii au descoperit ilegalităţile şi au deschis o anchetă pentru a stabili cine se face vinovat de furtul de energie. 

În ziua de 29 martie, poliţiştii de la Posturile de Poliţie Comunale Jirlău şi Vişani, împreună cu angajaţi de la "Electrica" au desfăşurat o acţiune pe raza celor două localităţi. Asta din cauza faptului că existau suspiciuni cu privire la sustragerea de curent electric.
Astfel, la două staţii de pompare a apei, amplasate în extravilanul comunelor, au fost găsite rupte sigiliile celor două separatoare. Potrivit poliţiştilor, la una dintre staţii s-a constatat că un cablu era conectat la reţeaua electrică, anterior contorului. În acest mod nu era înregistrat consumul de la o lampă cu vapori mercur. "Poliţiştii au întocmit dosare penale pentru săvârşirea infracţiunilor de rupere de sigilii, furt, folosire de instalaţii clandestine pentru ocolirea echipamentelor de măsurare şi tentativă la furt", a precizat scms. Jenel Sogor, purtător de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Brăila.

 
Categorie articol: 

Comentarii