Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

A furat de la Dedeman, ca să-şi cumpere halucinogene

• bucureşteanul Vasile-Adrian Iordan a sustras 27 de pânze de fierăstrău pendular dintr-un magazin din Brăila, apoi a dat bir cu fugiţii • hoţul se află în prezent în Spitalul Penitenciar Jilava, în executarea unei pedepse pronunţate în străinătate 

 

A venit tocmai din Bucureşti ca să fure dintr-un supermarket din Brăila.

Vasile-Adrian Iordan, în vârstă de 35 de ani, individ condamnat pentru furturi încă de pe vremea minoratului, a fost anchetat şi trimis în judecată pentru o pagubă de 700 de lei produsă supermarketului Dedeman din Brăila, în urmă cu aproape doi ani.

Potrivit dosarului penal instrumentat de procurorul Marius Iacob, de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Brăila, în după-amiaza zilei de 24 septembrie 2015, Vasile-Adrian Iordan s-a deplasat cu autoturismul proprietate personală marca Audi A4 (cu numere de Spania) la punctul de lucru aparţinând Dedeman SRL din Brăila, cu intenţia vădită de a sutrage bunuri “deoarece nu mai avea bani pentru a-şi procura substanţe halucinogene”.

Infractorul şi-a lăsat maşina în parcare, a luat un coş de cumpărături şi s-a dus direct la raftul cu materiale de construcţii, de unde a sustras 27 de pânze pentru fierăstrăul pendular. După ce a pus pânzele în coş, Iordan le-a acoperit cu o bluză de trening şi s-a ascuns după nişte rafturi, ca să nu fie surprins de camerele de supraveghere sau de personalul magazinului. Acolo, a luat pânzele şi le-a ascuns sub haina cu care era îmbrăcat, după care a abandonat coşul şi a părăsit în grabă magazinul. Ca să nu atragă atenţia, hoţul nu a ieşit pe la casele de marcat, ci pe unde se intră de obicei în supermarket.

În acel moment, dispecerul magazinului a observat că Iordan “are un comportament suspect” şi l-a urmărit până în parcare, încercând să-l ajungă din urmă. Bucreşteanul însă, mai iute de picior, a reuşit să urce în autoturism şi să fugă de la locul faptei.

Odată ajuns în Bucureşti, Vasile-Adrian Iordan a vândut pânzele de fierăstrău, ca să-şi cumpere “prafuri”. În prezent, execută o pedeapsă privativă de libertate pentru furturi comise în străinătate, fiind internat în Spitalul Penitenciar Jilava.

Pus în faţa probelor, bucureşteanul a recunoscut furtul comis la Dedeman, în toamna lui 2015. Oamenii legii l-au dibuit folosindu-se de imaginile suprinse de camerele de supraveghere de la supermarket.  
Categorie articol: 

Comentarii