Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Funeriu, despre concepţia USL privind educaţia: "vorbe goale"

"PNL şi PSD s-au strâns să discute despre educaţie şi au venit cu un material pe care scrie concepţia USL pentru educaţie. Vă spun eu care este: vorbe goale", a spus ministrul Educaţiei, Daniel Funeriu, într-un discurs susţinut la Convenţia Naţională a OT-PDL.
Ministrul a acuzat opoziţia că, în perioada cât a guvernat, nu a făcut nimic să corijeze problemele sistemului. "Spun în materialul ăsta de ce nu merge bine educaţia în România, tind să le dau şi dreptate, dar ceea ce doresc să le spun este că elevii care dau în această vară bacalaureatul, din 12 ani de şcoală, zece i-au petrecut sub PNL şi PSD", a comentat Funeriu.
El a ţinut să le dea şi sfaturi tinerilor democrat-liberali prezenţi. "Să nu-i credeţi pe cei care vă spun că nu vă puteţi îndeplini visele", a spus Funeriu îndemnându-i apoi pe tinerii din PDL să trasnforme România din ţara lui "merge şi aşa" în ţara lui "yes, we can".
USL propune, în viziunea sa pentru educaţie, scăderea abandonului şcolar sub 10%, atingerea unui nivel de cel puţin 40% din generaţia tânără care trebuie să aibă studii superioare şi alocarea a 3% din PIB pentru cercetare şi dezvoltare, din care 1 % din fonduri publice şi 2% din fonduri private.
Viziunea USL mai susţine cuprinderea grupei pregătitoare în învăţământul obligatoriu, cuprinderea a peste 80% dintre copiii cu vârste între 3 şi 5 ani în educaţia timpurie, crearea sistemului public privat pentru educaţia timpurie a copiilor de până în 3 ani şi un nivel 85% dintre tinerii între 18-22 de ani care să fie absolvenţi de studii liceale, plus generalizarea obligativităţii ciclului de învăţământ liceal.
PSD şi PNL mai afirmă că profesorii trebuie motivaţi prin recunoaşterea rolului social prin salariu şi respectarea demnităţii şi autonomiei profesionale.
Categorie articol: 

Comentarii