Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Fundatia "Pro Homini" ofera virstnicilor mese imbelsugate cu ocazia sarbatorilor pascale

Fundatia "Pro Homini" este alaturi de virstnicii braileni, cu ocazia sarbatorilor pascale. Mai multe pensionare au fost invitate, ieri, la Centrul de zi pentru a li se oferi pachete cu alimente si medicamente.
Bunicutele au fost emotionate, dar si incintate pentru ca datorita reprezentantilor fundatiei brailene, masa lor este imbelsugata de sarbatori. Acestea au primit atit medicamente, cit si carne tocata, cirnati, oua, zacusca, bulion, conserve de zarzavat, ulei, dulciuri, cozonaci, compot si produse de curatenie pentru casa. Pachetele au fost oferite de Liliana Caruz, presedinta a fundatiei si de generoasele reprezentante ale organizatiei: Stela Stan, Ecaterina Dragan si Ana Guresoaie. "Ideea de a construi acest centru a pornit de la nevoile pe care le au virstnicii care se confrunta cu saracia si cu singuratatea. Pensionarele pot socializa aici, li se poate lua tensiunea, pot face exercitii de recuperare medicala si nu mai au sentimentul izolarii. Tot in cadrul centrului avem si un spatiu spiritual, loc unde persoanele virstnice se pot ruga in liniste si pot vorbi cu un preot. De curind, in martie, am demarat un alt proiect in urma caruia putem oferi asistatelor o masa calda, de 3 ori pe saptamina. In urma semnarii contractului cu o firma de catering am reusit sa avem acest serviciu in zilele de luni, marti si miercuri. Joi este ziua programata pentru asistatele care au lucrat in invatamint. Acestea participa la activitati culturale si pot discuta cu fostele colege. Vinerea este zi de curatenie, iar simbata este dedicata copiilor inclusi in programul "Te ajut acum, pentru a te ajuta singur mai tirziu". Cei mici participa la cursuri de engleza, informatica, gastronomie si isi dezvolta si abilitatile practice. Sper ca aceste sarbatori sa vina cu multa bunatate, generozitate, daruire si iubire", ne-a declarat Liliana Caruz, presedinta a Fundatiei "Pro Homini".
In atentia fundatiei sint si persoanele cu probleme grave de sanatate. Gratie sponsorizarilor mari primite din decembrie pina in acest moment, au putut fi sprijiniti foarte multi braileni cu diferite afectiuni sau care aveau nevoie de interventii chirurgicale costisitoare. De asemenea, au fost ajutate persoane care si-au pierdut locuintele in urma incendiilor. Au fost sprijinite si persoane talentate care nu au reusit sa-si editeze cartile. Printre cei care au beneficiat de ajutoare umanitare se afla: Simona Raileanu, Costel Robu, Petru Epure, Marius Nita, Constantin Adam, Valentin Barbu, Lenuta Negoita, Marius Cioran s.a. Toate acestea au fost posibile multumita donatiilor efectuate de: "Complexul de Porci" Braila - 1 miliard lei, Societatea "Caruz" - 635 milioane lei, "Soroli Cola" - 100 milioane lei, membrii PD - 50 milioane lei si Gheorghe Caruz care a donat la ultimul bal de caritate nu mai putin de 54 de milioane lei. La cele 3 societati enumerate mai sus, actionar este si presedinta Fundatiei "Pro Homini", Liliana Caruz. Fundatia a fost infiintata acum 10 ani si de-al lungul timpului a derulat numeroase proiecte care vizeaza incluziunea sociala a virstnicilor care intimpina dificultati in a-si asigura existenta.
Categorie articol: 

Comentarii