Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Fumi, nu fumi, vremea Tariceanului trece

Asadar, de ce mi-a fost teama, am scapat. Da, bre, caci m-am temut ca pachetul de tigari, din ala de care fumez eu, se va scumpi brusc de la 35.000 la 65.000 de lei. Ceea ce trebuia sa se faca, nu s-a mai intimplat. Momentan, adica incepind de zilele astea, se aude ca majorarea va fi numa' de 7-8.000 de lei. Nu este bine, da' nu e bine deloc. Daca Tariceanu, dimpreuna cu ministrul Sanatatii In Pioneze, a zis ca dubleaza dintr-un foc de la bricheta pretul tigaretelor, apai asa trebuia sa se intimple, bre. Inca o data, s-a dovedit ca avem un prim ministru slab, desi la televizor arata cam durduliu pe motocicleta aia Harley.
Pur si simplu, vestea ca tigarile se scumpesc cu 8.000 de lei m-a socat. Cum, numai cu atit? - am urlat eu, inainte de a trage un fum in piept. Bun, si-atunci io pe cine nu mai fumez? Am sa fumez tot din banii mei? Da, cred ca am sa fumez tot din banii mei, pentru ca tovarasii aia pe care eu speram ca am sa-i vamuiesc de tigari, imi vor da fumul in ochi si imi vor spune ca scumpirea a fost rezonabila, ca am si io serviciu, ce gura ma-sii!, si ca imi pot permite un Viceroy, un Winston sau - de ce nu? - un Parliament, cum am vazut ca trag in piept baietii astia care sint someri, da' au bani de pichetat barurile selecte. Asadar, vreau sa va anunt ca am decis sa nu ma mai las de fumat. Cel putin deocamdata, adica pina la urmatoarea scumpire, prognozata pentru luna iulie. Pina atunci, fratilor, zic sa facem un mic efort bugetar si sa ne cumparam tigari ca si pina acum, sa vada lumea ca avem servicii bine platite, deci ne permitem sa ardem banii.
Mai nasol o sa fie cu spritul, pentru ca taricenii astia din Romania au umblat cu sublerul si pe rafturile din circiumi. Vestea buna este ca, momentan, s-au ridicat sus de tot, pe creasta muntelui, preturile la suta de vodca, whisky si coniac Henessy, dintr-ala de care eu nu beau nici sa ma bata Nicoleta Luciu cu biciul. Nasol e ca golanii astia care s-au facut patroni de circiumi vor umbla si la pretul berii & vinului, pentru ca astia au o sete de lovele, ceva de speriat. Apreciez faptul ca Guvernul Tariceanu vrea sa se tina de promisiunea aia electorala si vrea sa ne vada ca TRAIM BINE! Caci daca ne lasam de fumat & baut, vom fi sanatosi si vom trai fericiti pina cind vom iesi la pensie. Si cind o fi sa fim la prima pensie, sa bem si noi prima bere dupa atitia ani de abstinenta bahica, vom muri cu capu' sus, pentru ca doar dracu' gol o sa mai poata supravietui dupa ce atitia ani am carat in noi suc si ceai in prostie. Sa fumam, fratilor, caci, oricum ar fi, vremea plaminilor trece!
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii