Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Fugarii

Parchetul de pe linga Tribunalul Braila a finalizat, zilele acestea, cercetarile, in cazul a doi tineri detinuti care au reusit sa evadeze din Penitenciarul pentru Minori si Tineri Tichilesti (PMT), in vara acestui an. Samir Dumitru, 20 de ani, si Ionut Catalin Togan, 19 ani, ambii recidivisti, risca sa-si mai adauge o pedeapsa suplimentara la cea pe care deja o executa. Primul este originar din Bucuresti, mai precis din cartierul Ferentari, celalalt din Baldovinesti, comuna Vadeni.
Samir Dumitru a fost condamnat anul trecut la 4 ani de inchisoare cu executare, printr-o sentinta a Judecatoriei Pitesti, fiind depus in mai 2006 in PMT Tichilesti. Cam tot atunci, Ionut Togan s-a ales cu 3 ani si 6 luni de inchisoare, ajungind coleg de celula cu bucuresteanul Samir. Cei doi executau pedepsele in regim deschis, potrivit art. 24 din Legea 275/2006, in cadrul Fermei GAZ a penitenciarului. Neavind altceva mai bun de facut, cei doi puscariasi s-au sfatuit sa evadeze.
Potrivit dosarului penal instrumentat de procurorul Doina Stoian, de la Parchetul de pe linga Tribunalul Braila, in ziua de 7 iulie 2007, Dumitru si Togan au avut o prima tentativa de evadare. Ei au incercat sa rupa lacatul de la ferma GAZ a penitenciarului, dar nereusind, au lasat-o pe alta data. Pe 14 iulie, dupa masa de prinz,
cind ceilalti infractori isi faceau "siesta" la dormitoare, inculpatii s-au furisat linga gardul de sirma al fermei, intr-un loc unde stiau ca exista o spartura si au parasit locul de detentie. Ei au reusit sa ajunga, pe jos, in comuna Chiscani, apoi pe Platforma Chimica si, de acolo, in satul Varsatura. Dupa ce au traversat localitatea, evadatii s-au strecurat pina in spatele Santierului Naval, urmind linia Dunarii pentru ca, in final, sa ajunga in Bariera Calarasilor. Cum sora lui Togan, Simona, locuieste in cartierul Vidin, fugarii au luat un tramvai si au ajuns la domiciliul acesteia. Tinara i-a dat fratelui un telefon mobil, ca sa tina legatura.
In seara aceleiasi zile, Ionut Togan si Samir Dumitru au incercat sa ajunga in satul Baldovinesti, dar aflind ca sint cautati de politie, au renuntat, petrecindu-si noaptea prin locuri necirculate, in municipiu. In dimineata zilei de 15 iulie 2007, spun anchetatorii, Togan si-a sunat din nou ruda de la Baldovinesti. Aceasta i-a confirmat ca este cautat in continuare de fortele de ordine. Neavind de ales, fugarii s-au decis sa mearga la Baldovinesti si sa se predea politiei. Ei au fost luati pe sus de catre oamenii legii, chiar de pe ulita satului, si bagati in arest. Dumitru si Togan se afla in prezent in Penitenciarul Iasi, ca sa le piara cheful de a mai evada.
Categorie articol: 

Comentarii