Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Fuga de raspundere

Primarul Cibu nu-i prost deloc. Daca a vazut ca nu poate rezolva o problema, atunci a pasat-o altcuiva, sa nu mai primeasca el castane in cap de la cetatenii care l-au votat. Asa a procedat in problema capturarii ciinilor vagabonzi. In toamna anului 2006, serviciul de ecarisaj a fost externalizat, iar Cibu s-a spalat elegant pe miini. Asociatia lui Vasile Horez a ramas sa incaseze injuraturile pentru faptul ca maidanezii nu sint strinsi de pe strazi, ca musca oameni, ca latra la luna, ca se inmultesc ca iepurii etc. Atunci cind spiritele se inflameaza, in sensul ca un brailean este capsat de un maidanez, iar opinia publica ia foc, Cibu isi trage discret palaria pe ochi si zice extrem de sigur pe el: "Nu cu mine trebuie sa discutati. Eu nu am nici o treaba. Horezu trebuie sa se ocupe de ciini, ca doar de asta il platesc". Asa este, primaria lui Cibu ii varsa lui Horez fix 900.000 de lei vechi, pentru fiecare ciine prins, tinut o saptamina in padoc, euthanasiat si apoi incinerat. Sint cam 30 de euro pe cap de ciine, ceea ce nu-i deloc putin. Problema este ca Horezu nu pare interesat sa-si faca treaba pina la capat. Isi fixeaza probabil un anumit numar de ciini pe care trebuie sa-i prinda ca sa-i mearga lui bine afacerea, dupa care se culca pe-o ureche. Degeaba spune Cibu ca el nu raspunde de subiectul "maidanezii Brailei", pentru ca oamenii pe el l-au ales ca primar, nu pe Horez. Sa ne intelegem bine: Cibu il plateste pe Horez ca sa rezolve problema asta in locul lui. Iar daca Horez nu face treaba, Cibu raspunde, pentru ca el i-a delegat aceasta sarcina.
Aceeasi treaba "desteapta" a fost facuta si la Braicar. Si ma refer acum la serviciul de depistare a calatorilor fraudulosi. Alesii locali au dat mina libera Braicar sa externalizeze acest serviciu, adica sa-l paseze unei firme private. "Ying Yang" incaseaza multi bani publici, pentru ca presteaza aceasta activitate in locul Braicar. Numarul banilor incasati de "Ying Yang"-ul lui Cornel Musat este direct proportional cu pumnii incasati in cap de calatori de la controlorii acestei firme. Dai mai multe picioare in gura batrinilor cu bilet in regula? Bravo, atunci iti meriti fiecare banut.
Stiu, in toata lumea asta exista obiceiul sa pui pe altcineva sa faca o munca in locul tau. E normal. Poate ca tu nu ai timp, poate ca nu te pricepi sau poate ca pur si simplu nu ai chef. Altcineva munceste in locul tau, dar in continuare tu esti cel care raspunzi pentru ce face respectivul. Or, primarul Cibu si consilierii locali tocmai asta nu inteleg. Toti s-au dat la o parte si le permit lui Horez si Musat sa faca absolut tot ce le trece prin cap pe banii nostri, ai tuturor. Contribuabilul brailean ii plateste ca sa ia bataie aiurea-n tramvai si sa fie muscat pe strada. In acest caz, pe contribuabilul brailean o sa il apuce nebuneala la alegerile de anul viitor, si cind va fi sa voteze nu ii va mai alege pe cei care i-au ales pe alde Horez si Musat sa faca varza orasul asta.
Categorie articol: 

Comentarii