Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

FSB afirma ca a dejucat un plan privind comiterea unui atentat la Moscova

Serviciul federal de securitate al Rusiei (FSB, fost KGB) a afirmat, joi, ca a dejucat un plan privind comiterea unui atentat de amploare la Moscova, dupa descoperirea in capitala a unei masini pline cu explozibili, relateaza AFP.
Un "atentat de anvergura" urma sa fie comis la Moscova de catre o "grupare terorista formata in special din cetateni din regiunile Caucazului de Nord", a indicat FSB intr-un comunicat.
Cu o zi inaintea ceremoniilor dedicate sfirsitului celui de-al doilea Razboi Mondial, "la 8 mai, angajati ai FSB au descoperit un vehicul, stationat in apropierea unui imobil rezidential, pe strada Profsoiouznaia (sud-vestul Moscovei)", precizeaza comunicatul.
"In portbagajul masinii, specialistii in explozibili ai FSB au descoperit si distrus, cu ajutorul unui robot, (...) componente ale unor dispozitive explozive", adauga textul.
"Pe locul din spate, ei au descoperit un dispozitiv exploziv (...) cu o incarcatura compusa din sapte kilograme de plastic si bile metalice", mentioneaza FSB.
Comunicatul precizeaza ca mai multe persoane, suspectate ca fac parte din gruparea terorista respectiva, au fost arestate.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii