Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Frigul provoaca moartea in Polonia, iar ninsorile perturba traficul aerian in Italia

Doua aeroporturi din Milano, Malpensa si Linate, precum si cele din Torino si Bergame au fost inchise miercuri pentru citeva ore din cauza ninsorilor care afecteaza nordul tarii, in timp ce in Polonia alte sapte persoane au murit marti din cauza frigului, relateaza AFP.
Stratul de zapada gros format in cursul noptii s-a adaugat zapezii deja cazute marti si a facut dificil traficul aerian si accesul la aeroporturi toata dimineata.
Malpensa si Linate, cele doua aeroporturi din Milano, unde zapada a atins 20 pina la 30 de centimetri, au anuntat ca vor fi inchise pina la ora locala 13.00 (14.00 ora Romaniei), dar pina la urma s-au deschis mai devreme decit era prevazut, potrivit agentiei Ansa.
La Torino, acoperit de un strat de zapada de 30 de centimetri, zborurile au fost anulate de la ora 02.00 (03.00 ora Romaniei). Aeroportul a fost redeschis la scurt timp dupa ora 12.00 (13.00 ora Romaniei).
Aeroportul din Bergame, care a anuntat ca va fi inchis pina la ora 13.00 (14.00 ora Romaniei), functioneaza din nou inca dinainte de prinz.
In Polonia, sapte persoane au murit din cauza frigului marti, temperaturile continuind sa se mentine pe alocuri la minus 25 de grade Celsius, a declarat miercuri Ministerul de Interne intr-un comunicat.
Cadavrul unei persoane fara adapost a fost gasit intr-o casa abandonata din Jozefow, in sud-estul tarii, a anutat politia locala.
Un alt barbat, in virsta de 51 de ani, care locuia singur in satul Eligiow, in centrul tarii, a fost gasit mort in apropiere de locuinta sa.
De la 1 noiembrie 2008, Ministerul de Interne a numarat 76 de decese cauzate de hipotermie. Majoritatea victimelor sint persoane fara adapost sau in stare de ebrietate, care au adormit in aer liber.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii