Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

FRF cere scuze suporterilor pentru rezultatele jenante ale naţionalelor de tineret

Federaţia Română de Fotbal le cere scuze suporterilor pentru înfrângerile stânjenitoare suferite de naţionala under-21, 0-8 cu Germania, respectiv de cea under-19, 0-6 contra Angliei, pe care forul condus de Răzvan Burleanu le-a catalogat drept "eşecuri categorice".
Două dintre cauzele prezentate de FRF este că selecţionerii au folosit jucători mai mici cu un an comparativ cu adversarii din jocurile menţionate, pentru a forma "nucleul cu care să putem aborda calificările viitoare la Campionatul European", respectiv "pentru a construi astfel un viitor solid":
"Federaţia Română de Fotbal îşi cere scuze fanilor fotbalului românesc pentru două dintre rezultatele echipelor de juniori şi tineret din ultima perioadă. Partida amicală Anglia U20 - România U19 6-0 şi ultimul meci din grupa preliminară al naţionalei de tineret, Germania U21 - România U21 8-0, reprezintă eşecuri categorice şi suntem siguri că au produs suporterilor o dezamăgire uriaşă. Nu căutăm argumente care să acopere evidenţa acestor scoruri, dar trebuie să vă asigurăm de faptul că folosirea unei generaţii de fotbalişti cu un an mai tânără decât adversarul, atât în partida din Anglia cât şi în cea din Germania, a fost un risc asumat de Federaţia Română de Fotbal.
Considerăm că, la nivel U19, doar testarea în faţa unor adversari de calibru ne poate pregăti cu adevărat pentru turneul de calificare la Campionatul European care se va desfăşura în octombrie 2014 şi pentru următoarele acţiuni oficiale. în acelaşi timp, la nivel U21, folosirea cu precădere a unor fotbalişti cu un an mai tineri, şi la 2-1 cu Italia, şi la 4-3 cu Muntenegru, şi în înfrîngerea cu Germania are menirea de a pregăti, pe finalul unei campanii preliminare compromise, nucleul cu care să putem aborda calificările viitoare la Campionatul European. Avem răbdare şi încredere, ceea ce aşteptăm de la toţi suporterii fotbalului românesc. Pentru a construi un viitor solid, nu putem trata superficial niciun moment din prezent!"
FRF menţionează că media de vârstă a titularilor echipei naţionale U21 a României a fost de 19 ani şi 11 luni, în timp ce media echipei germane a fost de 21 de ani şi 7 luni.

Viorel Moldovan: "Vor fi multe lucruri de analizat. Ştiu ce am de făcut"

Selecţionerul naţionalei under-21, Viorel Moldovan, s-a declarat deosebit de afectat de eşecul de la Magdeburg, contra Germaniei, însă a adăugat că diferenţa de valoare dintre cele două reprezentative a fost imensă, dar că ştie ce are de făcut în viitor.
"Nu mă aşteptam la un asemenea scor. Cred că până la urmă orice abordare tactică aveam, ţinând cont de ce am văzut la naţionala Germaniei ne era foarte greu. Noi nu am reuşit să legăm jocul. Acum înţeleg de ce Germania e campioană mondială. Important e să rămânem calmi, echilibraţi.
E un rezultat foarte aspru şi aş fi vrut să fie un vis, un coşmar pentru noi şi pentru aceşti tineri jucători. E o diferenţă totuşi, un alt nivel. Ne-a fost greu, chiar foarte greu. Pentru prima dată mă rugam să se termine jocul şi să nu luăm mai multe goluri. Le cer scuze suporterilor români în numele echipei. Trebuie să ne asumăm acest rezultat.
Încerc să mă liniştesc. Nu vreau să fac anumite aprecieri în acest moment la cald. Asta e realitatea: a fost o diferenţă enormă între noi şi Germania. Am luat mai mult decât un duş rece. Dar trebuie să ne ridicăm, nu avem ce face. Vor fi multe lucruri de analizat, ştiu ce am de făcut, îmi pare rău de diferenţa mare de goluri. Este o lecţie severă din care trebuie să învăţăm", a spus Viorel Moldovan.

 
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii