Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Frauda de 145 de milioane de lei la Asociatia de Proprietari 52

Administrator, casier si contabil al Asociatiei de Proprietari nr. 52 Braila in perioada 1 iunie 1999 - 31 iulie 2005, Irina Florica T., in virsta de 49 de ani, a fost trimisa in judecata, pentru delapidarea sumei de 145.885.104 lei.
Potivit dosarului penal instrumentat de procurorii Parchetului de pe linga Judecatoria Braila, in ziua de 31 iulie 2005, conducerea AP 52 i-a solicitat invinuitei Florica T. sa predea evidenta contabila a asociatiei, intrucit "se constatasera ilegalitati cu ocazia intocmirii listelor cu plata intretinerii". La data respectiva, cenzorul asociatiei, R. P., stabilise un minus in gestiunea administratorei de peste 180 de milioane de lei.
Dupa declansarea cercetarilor, oamenii legii au dispus efectuarea unei expertize contabile, pentru stabilirea cu certitudine a cuantumului prejudiciului cauzat asociatiei, precum si a modalitatii de producere a pagubei. Potivit anchetatorilor, fostul administrator, casier si contabil al AP 52 a creat un prejudiciu total de 145.885.104 lei, prin "nedepunerea numeralului incasat de la locatari la furnizorii de utilitati si insusirea unei parti din incasari in interes personal". Dupa inceperea urmaririi penale, administratora a declarat ca si-a insusit lunar bani din gestiune, inca de la inceputul anului 2004, bani pe care i-a folosit "pentru intretinerea familiei si achizitionarea de bunuri materiale". Asociatia de Proprietari nr. 52 Braila s-a constituit parte civila in procesul penal, pentru recuperarea prejudiciului.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii