Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Frati gemeni, in virsta de 12 ani, violati de doi tineri

In noaptea de 13 spre 14 decembrie, doi frati gemeni, in virsta de 12 ani, au fost abuzati sexual de alti doi minori, cu virstele de 16 si respectiv 17 ani. Violul s-a produs in casa unui prieten al celor doi copii, acesta fiind martor la abominabila fapta.
Mama, alertata de cei doi baieti, a reclamat la Politie ca fiii sai au fost violati de catre doi tineri necunoscuti, intr-un imobil situat pe strada Panait Istrati, din municipiu.
"Cercetarile efectuate de politisti au dus la identificarea autorilor O. Valentin Danus (16 ani) si D. Nicusor Leonard (15 ani), ambii din Braila, care, prin constringere, au intretinut relatii sexuale anale cu cei doi frati. Gemenii obisnuiau sa paraseasca domiciliul fara acordul parintilor, pentru perioade mai mari de timp, iar la data comiterii faptei erau fugiti de acasa", ne-a declarat purtatorul de cuvint al IJP Braila, subinspector Jenel Sogor.
In urma examinarii medico-legale, a rezultat ca unul din frati prezenta leziuni in zona anala, fiind necesare 5-7 zile ingrijiri medicale, precum si leziuni prin lovire, cu corp dur, fiind necesare 4-5 zile ingrijiri medicale. De asemenea, si fratele sau prezenta leziuni in zona anala, fiind necesare 5-7 zile ingrijiri medicale.
Cazul celor doi copii a fost adus la cunostinta Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului. In acest context, o echipa formata din asistent social si psiholog din cadrul biroului de consiliere s-a deplasat la sediul Politiei, unde a constatat doar prezenta minorilor care au savirsit abuzul sexual. "S-a considerat oportuna interventia specialistilor din cadrul biroului de asistenta si sprijin pentru readaptarea copilului cu probleme antisociale. Este evident ca in familiile acestora exista niste probleme. Comiterea acestei fapte arata ca in familiile lor exista carente in exercitarea rolului parental", ne-a declarat purtatorul de cuvint al DGASPC Braila, Simona Cimpoae.
Potrivit sursei citate, echipa biroului de consiliere s-a deplasat si la domiciliul vicimelor, pentru a discuta cu acestea si cu mama.
Cei trei au fost inclusi intr-un program de consiliere.
Copiii sint crescuti doar de mama, singurul venit al familiei reprezentindu-l ajutorul social. Despre tatal baietilor nu se stie nimic, specialistii DGASPC incercind sa il identifice.
Si cum o nenorocire nu vine niciodata singura, in noaptea de 14 spre 15 decembrie, imobilul in care mama si baietii locuiesc a luat foc, fiind necesara interventia pompierilor. Una din camere a fost arsa in intregime.
In ceea ce-i priveste pe faptasi, cercetarile continua cu autorii in stare de libertate. Vom reveni.
Categorie articol: 

Comentarii