Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Francisk Chiriac, preşedintele CJ Brăila: 1,5 milioane de euro pentru sistemul sanitar brăilean

Despre sanătate, pot să vă spun că în continuare mă voi implica activ, astfel încât brăilenii să beneficieze de servicii medicale la standarde moderne. Ştiu că este un domeniu al specialiştilor, însă prin implementarea unor măsuri corecte vom reuşi să asigurăm tratamente performante şi bolnavilor din judeţul Brăila, de aceea am hotărât că sistemul sanitar are nevoie de o atenţie sporită. Ţinând cont că în anul 2016 partea de infrastructură sanitară era precară, am conceput un plan sănătos de dezvoltare a Spitalului Judeţean de Urgenţă.

Pe lângă investiţiile fireşti în dezvoltarea spitalului (blocul operator, sterilizare, preluarea şi continuarea investiţiilor nefinalizate), nu am neglijat achiziţionarea de echipamente necesare desfăşurării în condiţii normale a actului medical de către specialişti. Consider că modernizarea acestui spital trebuie facută temeinic. Am început cu tot ceea ce înseamnă utilităţi, electricitate, apă, canalizare, agent termic şi continuăm cu modernizarea saloanelor.

Cu toţii ne dorim servicii civilizate atunci când, din diferite motive, suntem nevoiţi să trecem pragul unităţilor sanitare. Suma totală din 2016 şi până în prezent prin contracte cu Ministerul Sănătăţii, pentru  achiziţia de echipamente medicale, se ridică la peste 1,5 milioane de euro.

 

Podul peste Dunăre prinde contur

 

O mare reuşită pentru judeţul Brăila o constituie semnarea contractului Podului Suspendat peste Dunare. În ceea ce priveşte acest mare proiect al României, pot spune că sunt dedicat în proporţie de 100%. Un proiect major care, fără doar şi poate are sprijinul Consiliului Judeţean, un proiect ce va aduce dezvoltare. Echipa formată este una profesionistă, dedicată, serioasă. Pot să vă mai spun că acest pod va avea o structură ce nu mai mult de 14 poduri din lume o au.

În continuarea eforturilor de a dezvolta judeţul Brăila, am luat seama şi de cel mai important ambasador al unei comunităţi: sportul. Fiind parte a comunităţii, datorăm sprijin acelor valori care reprezintă judeţul la cel mai înalt nivel. Acesta este motivul pentru care am decis să ne consolidăm sprijinul prin susţinerea financiară a cluburilor profesioniste care îşi desfăşoară activitatea în judeţul Brăila. În calitate de membru fondator al Asociaţiei Sportive <Handbal Club “Dunărea” Brăila>, am contribuit la dezvoltarea activităţii sportive prin alocarea de fonduri. În 2017, de exemplu, sprijinul financiar a fost în valoare de 2.400.000 lei .

Pentru al treilea an de mandat mi-am propus să continui vizitele de lucru în judeţ, pentru a sta de vorbă cu primarii şi consilierii locali despre problemele cu care se confruntă. În acelaşi timp am stat de vorbă şi cu cetăţenii şi am profitat de orice ocazie de a mă întâlni cu ei, pentru a le afla problemele, ceea ce voi face şi în 2019.

Mai avem un drum lung de parcurs, însă am convingerea că în 2020 şi cu ajutorul dvs, Brăila va arăta aşa cum ne dorim cu toţii.
Categorie articol: 

Comentarii