Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Francisk Chiriac, mândru de personalul SJU

Secretarul de stat în cadrul Ministerului Sănătăţii, Francisk Chiriac, s-a arătat mulţumit de faptul că personalul Spitalului Judeţean de Urgenţă Brăila nu are nicio vină pentru defectarea computerului tomograf de la Imagistică.
Prezent la conferinţa săptămânală a PSD Brăila, Chiriac a declarat că a aflat din presă despre defectul de fabricaţie a aparatului şi că e foarte bine că s-a întâmplat aşa. "Din adresa de la ANMDM (Agenţia Naţională a Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale) a rezultat că era o problemă din fabricaţie a aparatului. Asta înseamnă că lucrurile vor merge pe scenariul următor: spitalul trebuie să facă o solicitare firmei care a adus aparatul pentru înlocuirea acestuia. E foarte bine că a fost o problemă a aparatului şi nu o problemă legată de modul de utilizare a acestuia. Să vedem dacă producătorul şi acceptă treaba asta. Trebuie văzut contractul, ce stipulează. Din punctul meu de vedere, această analiză ANMDM e foarte bună. E foarte bine că s-a întâmplat aşa", a precizat sursa citată.
Totuşi, Chiriac are un dinte împotriva conducerii SJU. PSD-istul susţine că spitalul trebuia să se sesizeze mai devreme în legătură cu defectarea frecventă computerului tomograf şi să fi solicitat o anchetă la momentul respectiv. "Ar mai fi fost o chestie. Trebuia făcută mai devreme ancheta, astfel încât să se ştie de ce nu a funcţionat atâta timp şi ca să nu mai existe toate aceste suspiciuni în privinţa personalului sau a managerului. Lucrurile au intrat pe făgaşul normal. Această decizie trebuia luată mai devreme la nivel managerial. «Domnule, nu ştim de ce se defectează. Hai să vedem de ce s-a stricat. Din cauza noastră sau a aparatului?». Trebuia luată o decizie mai rapid", este punctul de vedere al sursei citate.
Reamintim că, în urma anchetei comandate de Ministerul Sănătăţii la Spitalul Judeţean de Urgenţă Brăila, a rezultat faptul că aparatul tomograf de la Imagistică are un defect din fabrică. De asemenea, reprezentanţii ANMDM au cerut producătorului "Phillips" înlocuirea CT-ului.

 
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii