Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Francisk Chiriac e tânăr, nu are motive să fie interesat de spitale

Cred că principala problemă a lui Francisk Chiriac este că nu degajează autoritate. Dincolo de carenţele manageriale, de lipsa de experienţă în ceea ce priveşte administraţia publică, Chiriac are o problemă prin faptul că nu se poate impune. Că nimeni nu pare să îl ia în serios. Asta poate şi din cauza faptului că trecutul lui Chiriac, CV-ul său este golit de performanţe. Subalternii te respectă numai când ştiu că au în faţă un tip care a demonstrat ceva, care a reuşit în domeniul lui. Or, Chiriac în ce domeniu a excelat? Cu ce a impresionat el până acum în cariera sa profesională? Francisk Chiriac este un produs de partid (PSD), un tip care a ars etapele şi care acum s-a trezit pus moţ în faţa unui judeţ plin de probleme, pe care el nu le poate gestiona. Nu că nu ar vrea (că voinţă bănuiesc că are), ci că nu poate.

Până şi pe domeniul sănătăţii, acolo unde se presupune că Chiriac a făcut ceva “cursuri de calificare”, că doar a fost secretar de stat în Ministerul Sănătăţii, lucrurile arată extrem de prost la Brăila. Spitalul Judeţean are lipsuri majore, iar managerul de spital se pricepe la orice numai la manageriat nu.

Iar aici este vina PSD-ului şi a lui Chiriac. Nu se poate să dai vina pe soartă sau pe greaua moştenire atunci când tu menţii în funcţie pe cineva ca Delia Râşnoveanu. D-na Râşnoveanu este depăşită de funcţie, iar acest lucru se confirmă nu de ieri, de azi, ci de câteva luni.

Spitalul Judeţean duce lipsă până şi de apă oxigenată. În schimb, salariile sunt bine mersi la locul lor, ridicate degrabă şi la timp. Şi mărite la un nivel acceptabil, oricum mult peste media câştigurilor brăilenilor.

Avem de-a face cu un paradox. Pe de o parte, îl avem pe Francisk Chiriac, care spune că are spitalele sub control, şi avem şi salariile dolofane, majorate de PSD. Iar de cealaltă parte avem dezastrul, realitatea cruntă în care se zbat spitalele brăilene. Doamne-fereşte să te îmbolnăveşti în Brăila şi să nu ai bani de mers la Bucureşti/Cluj/Iaşi că ajungi să ocupi un loc de veci şi să te plângă rudele că ai murit de tânăr. (Dr. Alban & Dr. Dre)
Categorie articol: 

Comentarii