Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Francisk Chiriac încă aspiră la fotoliul de şef al PSD Brăila

• asta reiese dintr-o declaraţie publică făcută după o şedinţă extraordinară a CJ Brăila • discutând despre propunerea din partea PSD privind candidatura sa la preşedinţia Consiliului în următorul mandat, Francisk Chiriac a subliniat nevoia schimbării generaţiilor în cadrul organizaţiei de partid • acesta a precizat că, dacă are susţinerea colegilor, va candida şi la conducerea PSD Brăila, atunci când se vor stabili viitoarele alegeri • preşedintele CJ a anunţat asta şi în 2017, însă la cea mai recentă conferinţă extraordinară de alegeri a PSD-iştilor, din 2019, senatorul  Ion Rotaru a fost unicul candidat pe funcţie şi cel care a câştigat • Chiriac a prezentat şi un bilanţ al activităţii din mandatul actual

 

La nivel central, PSD-iştii au planuri mari privind redresarea după perioada Liviu Dragnea şi Viorica Dăncilă, iar “vântul schimbării” a început să “bată” şi la Brăila. Cel puţin asta reiese dintr-o declaraţie de presă făcută, miercuri, 15 ianuarie, de preşedintele Consiliului Judeţean Brăila, Francisk Iulian Chiriac, la finele unei şedinţe extraordinare a mini-Parlamentului judeţean. Discutând despre faptul că liderii PSD Brăila au făcut public faptul că mizează pe candidatura sa pentru încă un mandat în fruntea Consiliului şi pe cea a lui Marian Dragomir la Primăria Municipiului, Chiriac a transmis un mesaj voalat despre intenţia sa de a candida şi la şefia partidului, cu proxima ocazie. Declaraţia acestuia este extrem de interesantă în contextul revenirii europarlamentarului Mihai Tudose în organizaţia PSD Brăila, dar mai ales ţinând cont că nu este prima oară când o astfel de idee a fost lansată în spaţiul public. Chiriac a amintit asta în contextul în care a vorbit despre nevoia schimbării de generaţii în organizaţia judeţeană a PSD, recunoscând că se consideră “viitorul” partidului.

“S-a discutat că voi candida la preşedinţia Consiliului Judeţean deocamdată. Nu s-a luat nicio hotărâre. Mai e până acolo. S-au stabilit doar delegaţii pentru Congres. Vor fi nişte decizii luate la nivel central. În momentul în care se vor da decizii pentru organizarea de alegeri, atunci îmi voi depune şi eu candidatura. Este un lucru normal, de schimbare a generaţiilor. Eu am mai declarat: dacă colegii vor şi consideră că eu pot să îi reprezint mai bine ca preşedinte al organizaţiei judeţene PSD Brăila, cu siguranţă voi intra în această cursă. Eu îmi doresc să mă susţină colegii. Îmi doresc o echipă foarte puternică, exact cum este şi acum. Dar să o îmbunătăţim, să fie mult mai puternică, mult mai dinamică. Să putem să avem un ciclu de schimbare a generaţiilor, ceea ce mi se pare corect şi normal. S-a vorbit şi la conferinţa extraordinară (n.r. - subiect abordat de preşedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, în timpul vizitei sale la Brăila) de trecut, prezent şi viitor. Aşa că este şi datoria noastră să creştem în spate pe alţi tineri, care la rândul lor să poată să ne ia locul”, a afirmat Chiriac.

 

Planuri mari şi pentru încă un mandat în fruntea CJ Brăila

 

Tot cu această ocazie, Chiriac a vorbit şi despre activitatea sa de la prezidiul Consiliului Judeţean Brăila, precizând că, în opinia sa, a realizat aproape 90% din tot ceea ce şi-a propus în primul mandat.

“Cu siguranţă sunt mulţumit. Dar se putea şi mai bine. Sunt şi anumite lucruri lăsate în urmă, dar o să vi le spun la momentul respectiv. Puteam face mai mult, dar ţinând cont de oferta electorală din 2016, eu zic că am îndeplinit aproape 90%, ceea ce este un lucru benefic” , a declarat Chiriac.

Potrivit sursei citate, unul dintre punctele cele mai importante pe care şi le-a propus însă nu au fost realizate la nivelul la care şi-ar fi dorit, este Sănătatea. Acesta a afirmat că dacă va obţine un nou mandat, se va concentra mult mai mult în direcţia dezvoltării Spitalului Judeţean, deoarece partea de infrastructură îl mulţumeşte momentan.

“Un lucru de care sunt puţin nemulţumit este partea de spital. Nu intrăm în amănunte. O să vă spun în alte conferinţe de presă. Dar o să fac o analiză a conducerii manageriale a Spitalului, a obiectivelor pe care mi le-am propus eu, ca preşedinte al Consiliului Judeţean, pentru că şi resursele mele sunt limitate în ceea ce priveşte dezvoltarea şi susţinerea spitalului cu fonduri pentru plătirea utilităţilor, a medicamentelor şi a echipamentelor medicale pe care şi le doresc medicii. Voi face o analiză, voi trage linie. Dar eu vă spun că, din punct de vedere personal, sunt nemulţumit de acest obiectiv pe care nu l-am îndeplinit în totalitate. Mai este mult de muncit la el, iar în viitorul mandat îmi voi face un plan. Voi schimba strategia. Nu infrastructura, pentru că suntem foarte avansaţi pe partea aceasta. Sunt foarte mulţumit de ceea ce am făcut pe drumurile judeţene. Primordială va fi sănătatea. Şi atunci vom pune accent mai mult pe calitatea resursei umane, pe modul de gestionare a problemelor din spitalul judeţean, pentru că au fost foarte multe aspecte - şi asta este o bilă neagră din punctul meu de vedere, că nu am dus la îndeplinire acest obiectiv. Mă voi apleca mai mult asupra lui, din prisma funcţiei de preşedinte al Consiliului Judeţean, că nu pot eu să mă duc să stau la uşa spitalului”, a adăugat Chiriac.

În ceea ce priveşte modul în care a condus şedinţele de Consiliu Judeţean şi nenumăratele scandaluri, acesta a reamintit că a promis să fie mult mai ofensiv şi că are de gând să se ţină de cuvânt. De asemenea, Chiriac s-a arătat mulţumit de colaborarea cu cei mai mulţi dintre consilierii judeţeni, indicând că au existat doar câteva excepţii, fără să dea vreun nume.

“În general sunt foarte mulţumit de colaborarea cu marea majoritate a consilierilor. Sunt oameni de bună-credinţă, oameni serioşi cu care am discutat pe proiecte. Sunt câteva exemple, unul, două trei. Le-aţi văzut şi dumneavoastră. Le ştiţi. Care au sărit calul de fiecare dată, plus că au depăşit şi limita celor şapte ani de acasă. Ceea ce pentru un ales local este foarte rău”, a conchis acesta.

Reamintim că Francisk Chiriac a mai anunţat şi în 2017 că aspiră la fotoliul de preşedinte al organizaţiei judeţene a PSD Brăila. Ulterior, s-au întâmplat foarte multe lucruri în interiorul partidului, printre care trebuie amintită şi demisia fostului prim-ministru Mihai Tudose. Astfel că, în martie 2019, când a fost organizată conferinţa extraordinară de alegeri, întâmplător sau nu, Chiriac nu s-a înscris în cursa pentru conducerea partidului şi l-a lăsat să candideze doar pe preşedintele interimar al PSD Brăila din acel moment, senatorul Ion Rotaru. La vremea aceea, apăruseră zvonuri că Rotaru şi-a negociat cu Liviu Dragnea susţinerea pentru candidatura la şefia partidului, spre nemulţumirea multor colegi din plan local. Conferinţa extraordinară de atunci a fost şi prima păzită de jandarmi la Brăila, cu sala în care s-a organizat “luată cu asalt” de protestatari.
Categorie articol: 

Comentarii