Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Franța îi reproșează Google: noubliez jamais

Autoritatea franceză pentru protecţia datelor cu caracter personal a decis amendarea companiei Alphabet cu 100.000 de euro, pentru că Google nu curăţă destul de amănunţit motorul de căutare atunci când un utilizator cere eliminarea informaţiilor legate de propria persoană, potrivit legislaţiei europene a „dreptului de a fi uitat".
„Doar eliminând din listă toate extensiile motorului de căutare, fără a lua în seamă extensia folosită sau originea geografică a persoanei care efectuează căutarea, poate să ducă la încălcarea dreptului de a fi uitat", şi-a motivat agenţia decizia de a amenda compania.
Google a refuzat în mod repetat să elimine informaţii despre indivizi care au apelat la legea „dreptului de a fi uitat" de pe extensiile non-europene ale motorului de căutare, cum ar fi Google.com
De altfel nu este prima lovitură pe care autorităţile franceze o dau motorului de căutare Google. La sfârşitul lunii februarie, Fiscul francez a cerut Google să plătească către stat 1,6 miliarde de euro, sumă ce reprezintă impozite restante ale companiei.
Gigantul web este vizat de doi ani de zile de o anchetă a autorităţilor franceze pentru evaziune fiscală.
Nu este pentru prima dată când Google are astfel de probleme. În Italia, Fiscul a cerut 200 de milioane de euro ca impozite restante companiei americane. În Marea Britanie, consorţiul a acceptat deja să plătească 171 de milioane de euro pentru a-şi acoperi taxele neplătite în ultimii 10 ani. În Franţa, grupul american a plătit în 2014 impozite de circa cinci milioane de euro, în condiţiile în care, la nivel mondial, Google a declarat un profit net de 14,4 miliarde de dolari.

 
Categorie articol: 

Comentarii