Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

FPLP crede ca victoria Hamas va determina continuarea rezistentei

Victoria anuntata a miscarii radicale palestiniene Hamas la alegerile legislative demonsteaza ca "poporul palestinian a ales" sa opuna rezistenta ocupatiei israeliene, a declarat, joi, responsabilul Frontului Popular pentru Eliberarea Palestinei (FPLP), Maher Taher, citat de AFP.
"Rezultatele demonstreaza ca poporul palestinian a ales sa continue rezistenta" fata de ocupatia israeliana, a declarat Taher dupa ce Hamas a afirmat ca a cistigat, in urma scrutinului de miercuri, majoritatea dintre cele 132 de mandate din Parlament.
Victoria Hamas "va avea un mare impact. Este o evolutie majora, care ne pune in fata unei noi etape. Se vor naste intrebari in legatura cu acordurile israeliano-palestiniene de la Oslo si cu viitorul politic" al palestinienilor, a comentat Taher.
Anuntarea rezultatelor oficiale ale alegerilor legislative este programata pentru joi seara.
Hamas sustine lupta armata si se opune acordurilor de la Oslo din 1993, care au determinat crearea Autoritatii Palestiniene. Aripa armata a organizatiei, Brigazile Ezzedin al-Qassam, este responsabila pentru comiterea unora dintre cele mai grave atentate antiisraeliene.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii