Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Fotografiile lui Kim Jong-Il, realizate inainte ca acesta sa aiba probleme de sanatate

Fotografiile nedatate ale lui Kim Jong-Il difuzate, simbata, de o televiziune nord-coreeana au fost realizate inaintea atacului cerebral de care ar fi suferit acesta, la jumatatea lui august, a anuntat duminica agentia de presa sud-coreeana Yonhap, citata de AFP.
"Analiza fotografiilor lui Kim Jong-Il demonstreaza, avind in vedere cadrul natural din plan secund, ca aceastea au fost facute in iulie sau august, dar nu se stie in ce an", a declarat o sursa din cadrul serviciilor de informatii sud-coreene, citata de Yonhap.
Potrivit sursei citate, fotografiile dateaza dinaintea presupusei interventii chirurgicale a liderului nord-coreean, la jumatatea lui august, in urma unui atac cerebral.
Televiziunea Chosun Chung-Ang a difuzat simbata zece fotografii cu presedintele Kim aflat intr-o inspectie la o unitate de artilerie feminina a Armatei populare coreene (APK) dar fara a preciza data la care au fost realizate acestea.
Televiziunea nu a difuzat insa nici o imagine in miscare.
Liderul nord-coreean, in virsta de 66 de ani, care a preluat puterea dupa decesul tatalui sau in 1994, nu a asistat, la 9 septembrie, la parada care marcheaza a 60-a aniversare a regimului de la Phenian, alimentind zvonurile privind deteriorarea starii sale de sanatate.
Autoritatile sud-coreene au afirmat apoi ca acesta a fost operat dupa un atac cerebral, dar ca isi revine.
Presa nord-coreeana nu a mentionat nici o aparitie publica a lui Kim Jong-Il vineri, cu ocazia aniversarii Partidului Muncitoresc aflat la guvernare.
Inconjurata de cel mai mare secret, sanatatea lui Kim Jong-Il reprezinta in mod periodic obiectul zvonurilor, alimentate de lipsa aparitiilor sale publice.
Liderul nord-coreean a dezmintit el insusi, in octombrie 2007, in plin summit intercoreean, zvonurile privind starea sa de sanatate, care mentionau existenta unor probleme cardiace si a unui presupus diabet.
Speculatiile sint cu atit mai vehemente cu cit Kim Jong-Il nu si-a desemnat un succesor dintre cei trei fii ai sai, alimentind astfel temerile privind stabilitatea politica a Coreei de Nord, tara dotata cu arma nucleara si implicata in dificile negocieri de dezarmare.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii