Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Fotbalistii din Braila si Baia Mare din nou fata in fata, dupa 15 ani

Simbata dimineata, o parte dintre fostele glorii ale fotbalului brailean s-au regasit dupa multi ani, din nou pe terenul de joc, adversara lor fiind FC Prietenia Baia Mare. S-a dorit de fapt o reeditare a semifinalei Cupei Romaniei din sezonul 1992-1993. Atunci, dupa 1-0 la Braila si 1-1 la Baia Mare, Dacia a fost formatia care a ajuns in finala competitiei.
Simbata, dupa 15 ani, brailenii au cistigat la o diferenta mica, raportat la numarul ocaziilor pe care le-au avut. De asemenea, trebuie mentionat faptul ca acest joc a fost condus de presedintele Comisiei Judetene de Arbitri, Laurentiu Vargatu si de doi asistenti, care de profesie sint tot arbitri de centru, Daniel Deca si Ionel Ivan.
Partida s-a derulat intr-o deplina sportivitate si nu a lipsit spectacolul. Trofin a aparat in prima repriza si dupa aceea si-a luat in primire postul de antrenor, Negoita a fost stilpul apararii brailene, actualul antrenor secund al CF-ului, Vasile Darie a aratat ca nu si-a pierdut apetitul de gol, iar Titirisca si Dragoi i-au incintat pe spectatori cu o serie de driblinguri, primul dintre ei fiind chiar apostrofat de spectatori pentru usurinta cu care a tratat citeva situatii de unu la unu cu portarul advers.
In partea secunda au intrat Costel Bratianu, dar si alti doi jucatori care atunci cind erau pe teren, spectacolul era garantat, Dumitru Bulancea si Adrian Petrache.

Diplome de excelenta pentru fostele glorii ale fotbalului brailean

In minutul 3, Dacia a deschis scorul prin Adrian Baldovin, care a fructificat o pasa de la Ionel Dragoi, iar dupa alte patru minute, cu un sut plasat de la 18 m, Darie l-a invins din nou pe Konicica.
Servantul de la primul gol, Dragoi, a marcat pentru 3-0 in minutul 10, insa la un contraatac al oaspetilor, Cristi China a redus din diferenta. Pina la finalul primei reprize, brailenii au mai inscris de doua ori, prin Darie, care a catapultat mingea in minutul 25 in vinclul portii adverse si Titirisca, in urma unui penalty.
In repriza a doua Titirisca, Bulancea si Marin Petrache au avut destule situatii de a inscrie, insa au preferat un dribling in plus, spre deliciul publicului, in timp ce oaspetii au profitat de largul marcaj al aparatorilor Daciei si au inscris de doua ori in poarta lui Bratianu, prin Cioltea (min. 35) si Florin Opris (min.53).
Imediat dupa incheierea meciului, presedintele Consiliului Judetean, Gheorghe Bunea Stancu, le-a oferit capitanilor de echipa cite o cupa si fiecarui jucator cite o diploma de excelenta si un plic cu bani.
Dupa amicalul pe care CF Braila l-a sustinut in compania Olimpiei Rm. Sarat, cele doua semifinaliste ale Cupei Romaniei s-au reintilnit la restaurant unde, la un sprit, intr-o atmosfera de sarbatoare, s-au depanat amintiri.

Dacia Unirea: Trofin - Baldovin, Negoita, Pelin, S. Minciu - Darie, Titirisca, Jica, Baciu - Dragoi, M. Petrache.
In repriza a doua au mai intrat C. Bratianu, Ad. Petrache, Bulancea, Cotiga, Paloseanu si Rusescu.
FC Prietenia: Konicica - Vanta, Buciu, Cupsa, S. Bud - Ster, Opris, Oseanu, C. China - Cioltea, Ad. Gilca.
In partea a doua la oaspeti au mai evoluat Hotya si Buteanu.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii