Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Fotbalistii cer socoteala distribuitorilor documentarului despre CM-2006

Mai multi componenti ai reprezentativei Germaniei care a ocupat locul trei la CM-2006 studiaza posibilitatea de a-i da in judecata pe distribuitorii filmului "Germania, o poveste de vara", estimind ca o parte din incasarile realizate de documentar nu a fost varsata in scopuri caritabile.
Potrivit AFP, care citeaza revista Sport-Bild, printre cei 12 jucatori germani nemultumiti de modul in care au fost distribuiti banii incasati in urma difuzarii documentarului, ce prezinta culisele participarii Germaniei la Cupa Mondiala din 2006, se numara capitanul Michael Ballack, portarul Oliver Kahn, Lukas Podolski si Torsten Frings.
Acestia au mandatat un avocat sa cerceteze modul in care au repartizati banii rezultati in urma difuzarii filmului regizat de Sonke Wortmann, pentru care s-au pus in vinzare peste 4 milioane de bilete. Societatea care a distribuit filmul, Kinowelt, s-a angajat sa verse un euro la fiecare bilet vindut asociatiei de binefacere SOS Satele Copiilor, ceea ce ar insemna cel putin 4 milioane de euro. Insa, potrivit cifrelor avansate de conducerea Kinowelt, doar un milion de euro a fost donat in scop caritabil.
Patronul Kinowelt, Michael Kolmel, a declarat pentru Sport-Bild ca este vorba despre o "neintelegere".
Doua milioane de euro au fost folosite pentru promovarea filmului, iar restul banilor au fost impartiti intre societatea care a distribuit documentarul si proprietarii salilor in care acesta a fost difuzat, cu un plus pentru acestia din urma, dupa ce "Germania, o poveste de vara" a fost transmis la un post de televiziune german la numai doua luni de la lansare.
Avocatul angajat de cei 12 internationali germani va studia si acordul dintre Kinowelt si Federatia Germana de Fotbal (DFB), privind drepturile de difuzare a documentarului in strainatate.
Casa de productie a trimis deja un cec de 100.000 de euro asociatiei de binefacere SOS Satele Copiilor, restul de bani urmind sa fie varsati la 7 februarie 2007, cind Germania va sustine un meci amical in compania Elvetiei.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii