Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Fostul spital pentru copii va deveni sediul Casei Judetene de Pensii

Afirmatia primarului Constantin Cibu cum ca, in locul fostului spital pentru copii de pe Calea Calarasilor colt cu Str. Campiniu, ar merge construita o parcare supraterana, pentru a se rezolva problema spinoasa a parcarii in acea zona unde functioneaza mai multe banci, a provocat o reactie energica din partea Casei Judetene de Pensii (CJP).Primarul Cibu ne-a declarat ca, in conditiile in care acest imobil este, practic, parasit de citiva ani, iar Ministerul Sanatatii nu are fonduri pentru reabilitarea sa, merita luata in calcul eliberarea terenului, pentru realizarea unei parcari supraetajate. Sorin Enache, directorul CJP, s-a aratat surprins de aceasta declaratie si a tinut sa informeze opinia publica, implicit Primaria, ca imobilul in cauza apartine institutiei pe care o conduce si ca, incepind de anul viitor, urmeaza sa se investeasca circa 3 milioane de euro pentru reabilitarea sa.Imobil de 75 de ani vechimeDupa cum ne-a informat directorul Enache, cladirea a fost construita in perioada 1928-1930, dupa planurile arhitectului Sigismund Simionovici. In perioada interbelica, proprietarul sau a fost Casa Centrala a Asigurarilor Sociale. In perioada comunista, i s-a dat mai multe utilizari, o lunga perioada de timp aflindu-se in administrarea Ministerului Sanatatii. Intre 1998 si 1999, Casa Judeteana de Asigurari de Sanatate (CJAS) a incercat o reabilitare, insa a ramas rapid fara fonduri si a lasat imobilul in stare de conservare. Asa a ramas pina in ziua de azi, si din cauza faptului ca, in 2001, Casa Judeteana de Pensii l-a revendicat, iar vreme de citiva ani s-a judecat cu CJAS, care pretindea sa i se ramburseze banii investiti in cladire, in perioada '98-'99.In 2004, cladirea a fost retrocedata Casei Judetene de Pensii, in baza unei sentinte definitive si irevocabile a Tribunalului Braila. "In perioada 2004-2006 nu au existat fonduri pentru reabilitarea imobilului, ca urmare a procesului de recalculare a pensiilor. Avem, insa, intentia de a reface aceasta cladire, pe care vrem sa o folosim drept sediu. Investitia se va ridica la 2,5-3 milioane de euro, banii urmind a fi atrasi prin accesare de fonduri europene, deci fara a se afecta in nici un fel bugetul asigurarilor sociale. In concluzie, nici nu se pune problema ca aceasta cladire sa dispara pentru a lasa locul unei parcari", ne-a declarat directorul Enache.




Categorie articol: 

Comentarii