Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Fostul presedinte polonez Aleksander Kwasniewski ar fi urmatorul secretar general al NATO

Fostul presedinte polonez Aleksander Kwasniewski ar putea ocupa functia de secretar general al Aliantei Nord-Atlantice, dar un anunt oficial in acest sens urmeaza a fi facut la summitul NATO din primavara lui 2009, relateaza Radio Polonia, in pagina electronica.
"As accepta bucuros o asemenea pozitie internationala", a declarat Kwasniewski.
Actualul secretar general al NATO, olandezul Jaap de Hoop Scheffer, a initiat discutiile in vederea numirii succesorului sau, acestea urmind a fi continuate la reuniunea ministrilor de Externe ai Aliantei. Anuntul oficial va fi facut insa la summitul NATO din aprilie 2009.
Kwasniewski a adaugat ca exista sanse ca un polonez sa se numere printre candidatii pentru o astfel de pozitie in cadrul NATO, iar el il va sustine ca si alti polonezi sa fie luati in considerare pentru o astfel de pozitie.
"In structurile europene, avem sanse la patru functii: presedintele UE, seful Comisiei Europene, ministrul de Externe al UE si secretarul general al NATO", a precizat fostul presedinte. "Ar fi un mare succes daca Polonia ar primi aceste posturi", a adaugat el.
Kwasniewski a declarat, de asemenea, ca nu are ambitii personale, dar cu siguranta nu va spune "nu" daca i se va oferi sansa de a reprezenta Polonia la NATO.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii